Mindenmás

Rendesen megpakolták a kocsit: 120 liternyi pálinkát találtak a NAV munkatársai egy Bulgáriából érkező furgonban az M5-ösön, mindet lefoglalták (videóval)

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai nemrég az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán egy Bulgáriából érkező kisteherautót ellenőriztek. A járművezető ideges viselkedése miatt az egyenruhások átvizsgálták a gépjárművet, majd 120 liternyi pálinkat foglaltak le.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) közlése szerint munkatársaik nemrég az M5-ös autópálya lajosmizsei szakaszán egy Bulgáriából érkező kisteherautót ellenőriztek. A sofőr Spanyolországba tartott és arról nyilatkozott, hogy nem szállít jövedéki terméket. Kockázatelemzés alapján, és a járművezető ideges viselkedése miatt az egyenruhások átvizsgálták az utasteret. A pénzügyőrök gyanúja nem volt alaptalan: az ágy alatt lévő csomagok mögött és a tusolókabinban 25 literes műanyag kannákban ismeretlen eredetű alkoholtermékeket találtak. A sofőr a pálinkát magáénak vallotta, azonban annak eredetét, jogszerű birtoklását nem tudta igazolni, ezért a NAV munkatársai a 120 liter igazolatlan eredetű gyümölcspárlatot lefoglalták, és jövedéki törvénysértés miatt eljárást indítottak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb