Mindenmás

Napi pakk: szeles, de kellemes időjárással zárul a hét Szegeden, ma még módosított útvonalon közlekednek a 8-as és 10-es trolik

Egy kissé szeles, de egyébként kellemes időjárással zárul a hét Szegeden, napközben akár 25 fokig is melegedhet a levegő. A mai nap még módosított útvonalon közlekednek a 8-as és 10-es trolibuszok, a Madách utca – Vidra utca kereszteződésénél lévő közműrekonstrukciós munkálatok miatt. Vasárnap is izgalmas programokkal vár az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden, ez pedig itt a vasárnapi Szeged365 Napi pakk, a kávéd mellé!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Előd nevű olvasónknak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 110 évvel ezelőtt, ezen a napon született Robert Capa, világhírű magyar riportfotós, haditudósító
  • 37 évvel ezelőtt, ezen a napon elhunyt Szent-Györgyi Albert, Nobel-díjas orvos és kutató, a C-vitamin felfedezője
  • 89 évvel ezelőtt, ezen a napon született Pomogáts Béla, Széchenyi-díjas kritikus, tanár, irodalomtörténész, az irodalomtudományok doktora, az Magyar Írószövetség elnöke
  • 52 éve ezen a napon elhunyt Szendrő József, Jászai Mari-díjas színész, rendező, műfordító, színházigazgató

SZELES IDŐJÁRÁSUNK LESZ MA, DE NEM LESZ HIDEG

A szombatihoz hasonló időjárással érkezik a hét utolsó napja Szegeden, annyi különbséggel, hogy a szél egy kicsit felerősödik. Ettől eltekintve viszont kellemes időjárásunk lesz, akár 25 fokig is melegedhet a levegő.

Vasárnap reggel északkeleten még eső, zápor, sőt zivatar is előfordulhat, de napközben már csökken a csapadékhajlam. A változóan napos-felhős időben főként a Dunántúlon és keleten-északkeleten alakulhat ki elszórtan zápor, egy-egy zivatar. A nyugatias szelet többfelé élénk, erős lökések kísérhetik. Hajnalban 10 és 18, délután 18 és 25 fok között alakul a hőmérséklet Szegeden.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN MÓDOSÍTOTT ÚTVONALON KÖZLEKEDNEK A TROLIK

2023. október 21-én (szombat) üzemkezdettől tervezetten 2023. október 22-én (vasárnap) üzemzárásig a Madách utca – Vidra utca kereszteződésénél közműrekonstrukciós munkálatokat végeznek, mely munkálatok érintik a 8-as és 10-es trolibuszvonal közlekedését. A fenti időszakban az érintett vonalakon változik a troliközlekedés, pontosabban a 8-as és a 10-es trolik közlekedése. A trolibuszok Makkosház/Tarján, Víztorony tér és Klinikák között módosított útvonalon közlekednek majd. A járatok végállomási indulási időpontjai azonban nem változnak.

CSILLAGHULLÁS VASÁRNAP

Közeleg az Orionidák meteorraj csúcspontja. Mint minden évben, idén is a Nap körüli pályán keringve kétszer keresztezzük a Halley-üstökös törmelékfelhőjét. A májusi Éta Aquaridák és az októberi Orionidák meteorraj ezen törmelékekből származó csillaghullással ajándékoz meg bennünket. Idén, ahogy általában minden évben, október 22-ére esik az Orionidák maximuma. Tiszta éjszaka esetén, fényszennyezéstől távol eső területen jó alkalom nyílhat a csillaglesre.

MÉG MINDIG TART AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL SZEGEDEN

  • 15.00 – Dale Wassermann: Kakukkfészek – színmű, Kisszínház
  • 16.00 – Exhibition on Screen: Tokió művészete (Tokyo Stories, brit, feliratos, dokumentumfilm), Belvárosi Mozi, Zsigmond Vilmos terem

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb