Mindenmás

Happy end: két óra alatt meglett az egyik Ruzsánál kibelezett kocsi eredeti tulajdonosa, az autót 2 hónapja loptak el Budapesten

Szürreális képet mutat Ásotthalom környezete: a csodálatos erdőket otthagyott roncsautók tarkítják, melyeket az embercsempészek és migránsok hagytak hátra. Ezekről a járgányokról jelent meg egy videó pár napja a HomokhátiMadMax nevű TikTok fiókban. Az oldal szerkesztője, a videókat készítő srác most azt írta szerkesztőségünknek, hogy az egyik Ruzsa környékén készült videójának köszönhetően 2 óra alatt meglett a tulajdonosa az egyik roncsautónak, amit 2 hónapja loptak el Budapesten.

RONCSAUTÓK, AMIKKEL NEM NAGYON LEHET MIT KEZDENI

Sajnos a probléma már egy ideje fennál. Ásotthalom, Mórahalom és Ruzsa környéke is tele van roncsautókkal, amit az embercsempészek hagynak hátra. A térség települései küzdenek az elszállítással, mert a határrendészet ellenőrzi ugyan az elhagyott gépjárműveket, de ők csak azt vizsgálják, hogy az adott autó bűncselekményből származik-e, illetve hogy szerepel-e a körözési rendszerekben. A jármű elszállítása pedig csak akkor a rendőrség feladata, ha a kocsi érintett egy bűncselekményben, vagy ha az a közúti forgalom biztonságát vagy a közbiztonságot veszélyezteti. Tehát ha az autó nem lopott, és a rendőrök nem a járműben ütöttek rajta az embercsempészen, ráadásul a kocsi egy elhagyatott erdei úton áll, senkinek sem tiszte ellenőrizni, hogy kié vagy honnan származik, így egyre csak gyűlnek a térségben.

Ezekről az autókról forgatott egy tiktoker, aki azt írta ma szerkesztőségünknek, hogy a videójának köszönhetően 2 óra alatt meglett az az autó, amit 2 hónapja loptak el Budapesten. Mint kiemelte, a ruzsai erdőben kapta lencsevégre a roncsot, majd csodával határos módon jelentkezett neki a tulajdonos. A tulajdonos követi a csatornáját a kezdetek óta, azt remélve, hátha meglátja a saját autóját, és nini, így is lett. Mint kiderül, az autót két hónapja bérelték ki és lopták el a fővárosban, azóta nem is volt hír róla. Azt is kiemelte, hogy a szervízmatricát ismerte fel a tulajdonos, és a roncsautó pontos helyzetét már el is küldte neki, innentől pedig az ügyet a rendőrség intézi.

@homokhatimadmax

Válasz @Bagó Ádám részére Két hét alatt megjött az első sikersztori. Ez sajnos az autón és a tulajdonosán nem segít már… #migráció #migrant #magyarország #magyartiktok #csempészet #embercsempészet

♬ Beat Gangster – Orarki

Mutatjuk, melyik “csmpészverdáról” van szó:

Reméljük, a többi autónak a gazdája is előbb-utóbb meglesz! Volt már példa:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb