Közélet

Megkezdődött a Klebelsberg-telepi vasúti átjáró javításának javítása, de Olvasónk szerint nem biztos, hogy jó lesz

A szeptemberi átépítés két vágányt érintő utómunkálatai miatt október 24-én 7 órától, azaz ma reggeltől ismét lezárták a Tompai Kapu úti vasúti átjárót Klebelsberg-telepnél. Alighogy megkezdődtek a munkálatok, Olvasónk, József arra hívta fel a figyelmünket, úgy tűnik, csak a külső vágányok és az útcsatlakozások közötti részt bontják, viszont a javítás szemmel láthatóan nem érinti a legutóbb is otthagyott sínek közötti hullámokat, így félő, hogy a javítási munkálatok nem érik el céljukat most sem.

Pont az iskolakezdésre időzítve, szeptember 4-től láttak neki a Klebelsberg-telepi vasúti átjáró felújításának, amely bár időre, szeptember 12-re elkészült, a kivitelezés hagyott maga után “némi” kivetni valót: a legtöbb Szeged365 olvasó arról számolt be, hogy a Szegedi Majális hangulatát idéző hullámvasút lett az egyébként is viharvert átjáróból.

A SÍNEK SZINTJE LENTEBB KERÜLT, MINT AZ ASZFALTÉ

Mint a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától korábban megtudtuk, a megnövekedett közúti forgalom miatt vált szükségessé a karbantartás: “megerősített teherbírású, gépjárművel és kerékpárral közlekedőknek egyaránt komfortosabb átjutást biztosító útátjáró elemeket – úgynevezett nagyobb teherbírású STRAIL gumielemes útátjárórendszert – építünk be” – írták szeptember elején. A “komfortosabb” átjutásból végül egy kabaréba illő hullámvasút lett, a baki oka pedig, hogy a sínek szintje lentebb került, mint az aszfalté.

KEDDTŐL PÉNTEKIG ZAJLANAK A MUNKÁLATOK A HÉTEN

Ennek a korrigálása vette kezdetét kedd reggel. A MÁV tájékoztatása szerint a szeptemberi átépítés két vágányt érintő utómunkálatai miatt október 24-én 7 órától 27-én 18 óráig váltakozva, terelőúton át zajlik a közúti forgalom az érintett vasúti átjáróban. A munkálatok során az útátjáróban szabályozzák a középső, „röszkei” vágányt, cserélik a vágányokhoz csatlakozó aszfaltréteget, így az átkelés az átjáróban lévő vágányokon keresztül komfortosabbá válik a munkákat követően.

Alighogy megkezdődtek a munkálatok, Olvasónk, József arra hívta fel a figyelmünket, úgy tűnik, csak a külső vágányok és az útcsatlakozások közötti részt bontják, viszont a javítás szemmel láthatóan nem érinti a legutóbb is otthagyott sínek közötti hullámokat, így félő, hogy a javítási munkálatok nem érik el céljukat most sem.

Az alábbi fotókat Józseftől kaptuk a ma reggeli állapotokról, melyeket ezúton is nagyon köszönünk neki!

Az átépítéssel kapcsolatban, pontosan hogyan zajlanak a munkálatok, s mit érint a javítás, megkérdeztük a MÁV Zrt-t, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb