KözéletSmart Szeged

Napi szürreál: újra lezárják a Klebelsberg-telepi vasúti átjárót, hogy javítsanak a legutóbbi javításon

Pont az iskolakezdésre időzítve, szeptember 4-től láttak neki a Klebelsberg-telepi vasúti átjáró felújításának, amely bár időre, szeptember 12-re elkészült, a kivitelezés hagyott maga után “némi” kivetni valót: a legtöbb Szeged365 olvasó arról számolt be, hogy a Szegedi Majális hangulatát idéző hullámvasút lett az egyébként is viharvert átjáróból. Mint kiderült, a hónap végén újra lezárják az átkelőt, hogy helyrehozzák a problémát.

Az eredeti rekonstrukció szeptember 4 és 12. között zajlott, mint a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóságától megtudtuk, a megnövekedett közúti forgalom miatt vált szükségessé a karbantartás:

“megerősített teherbírású, gépjárművel és kerékpárral közlekedőknek egyaránt komfortosabb átjutást biztosító útátjáró elemeket – úgynevezett nagyobb teherbírású STRAIL gumielemes útátjárórendszert – építünk be”

– írták szeptember elején.

A “komfortosabb” átjutásból végül egy kabaréba illő hullámvasút lett, a baki oka pedig, hogy a sínek szintje lentebb került, mint az aszfalté.

Mint a MÁV-nál dolgozó forrásainktól megtudtuk, hamarosan megpróbálják korrigálni a dolgot, ehhez azonban újabb lezárás kell majd:

  • október 26-án reggel 6-kor indulnak a munkálatok,
  • és másnap, október 27-én délután 6-kor érnek véget.

Az átjáró a hónap utolsó csütörtökén és péntekén tehát visszatér a szeptember 4 és 12. közötti állapotba, szakaszos forgalom-engedéssel és a korábban kialakított kör alakú elkerülő szakasszal. Brace yourselves, winter is coming.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb