Mindenmás

Pár százezer forint értékűnek becsülte fel a festményeket egy férfi Szegeden, majd kiderült, hogy 10 milliót érnek – vádat emeltek ellene

Vádat emeltek egy férfi ellen Szegeden, mert 3, mindösszesen 10 millió forint értékű festményt becsült fel pár százezer forint értékűnek, majd meg is vette azokat. A férfi egy használtcikk kereskedést üzemeltet, szórólapon hirdette, hogy többek között régi festményeket is felvásárol.

Az ügyészség közleménye szerint a gyanútlan áldozata 3, magyar festő által készített festményt örökölve jelentkezett a hirdetésre, melyeket a kereskedő felbecsült és összesen 610 ezer forintra értékelte azokat, majd ajánlatot tett a képekre és kisebb felárat ajánlva, meg is vásárolta azokat. A 10 millió 450 ezer forint értékű festményeket azután a férfi aukciós házaknak értékesítette több milliós haszonnal. Az ügyészség jelentős kárt okozó csalás bűntettével vádolja a férfit, akinek a bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság dönt majd.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb