Sport

Szép volt: bajnoki ezüstérmet szerzett a MNASZ Országos Gokart Bajnokságon a szegedi Szabó Zalán

A felvidéki Dunaszerdahelyen, a Slovakiaringen fejeződött be a 2023-as MNASZ Országos Gokart Bajnokság a két szegedi gokartosnak, Szabó Ádámnak és Zalánnak. Ádám összesítésben a hatodik lett, Zalán pedig a debütáló évében mindössze 16 ponttal maradt le a bajnoki címről.

A KMS Europe versenyzői az időmérőn jól teljesítettek, Ádám a seniorban negyedik, míg Zalán a DD2-es kategóriában második lett. Ádám az élmezőnyben harcolt, azonban a vasárnapi három futam közül a másodikban kilökték a harmadik helyről, és így ott utolsóként ért célba. A szuperdöntőn átgázolt a mezőnyön és a harmadik helyen látta meg a kockás zászlót, azonban ez összesítésben csak a hatodik helyet jelentette. A leggyorsabb kör, mint ebben az évben olyan sokszor, ismét Ádámé lett.

MINDKÉT VERSENYZŐ KIVÁLÓAN TELJESÍT

Zalán stabilan versenyzett, két harmadik hely után megtalálták az optimális beállításokat, azonban a szuperdöntő első körben egy apró műszaki hiba miatt kiállni kényszerült, azonban még így is megtartotta a harmadik helyet a napi összesítésben. Ez pedig azt jelentette, hogy debütáló évében mindössze 16 ponttal maradt le a bajnoki címről. Kálmán Péter csapatvezető mindkét versenyzővel fejlődésével elégedett volt.

Ádám sebessége alapján a legjobbak között van, az év eleji sérülése és néhány balszerencsés futam azonban megakadályozta, hogy a bajnoki címért legyen harcban. Zalán teljesítménye úgy, hogy a mezőnyből a legkevesebbet tudott edzeni és úgy, hogy egy versenyt kihagyni kényszerült, szintén kiemelkedő. Kétszer, a legnehezebb körülmények között le tudta győzni bajnoki riválisát, így ez az országos bajnoki második hely elfogadható, mind a pilóta, mind a csapat számára.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb