Közélet

Meggyilkolták Bagdy Emőke fiát

Több késszúrással megölték Bagdy Emőke fiát az Egyesült Államokban – tudta meg a Blikk. A pszichológus a lapnak megerősítette a hírt, hogy teológus fia az áldozat, akit szerinte tőrbe csaltak, és nem igaz a tettes állítása, amely szerint önvédelemből szúrta meg többször a mélyen hívő, 53 éves Császár Zsoltot.

„Az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a magyar pszichológus, prof. dr. Bagdy Emőke fiát” – tudta meg a Blikk. Mint írják, az arizonai helyi sajtóban futótűzként terjedt a hír, hogy 2023. október 21-én halálra késeltek egy 53 éves férfit, Császár Zsoltot. Bagdy Emőke megerősítette a lapnak, hogy az áldozat a fia. “Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra” – nyilatkozta a klinikai szakpszichológus.

ZAJLIK A NYOMOZÁS

Az amerikai lapok az elkövető, a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomását is idézik, amelyben azt állítja, hogy a nővére lakásán tartózkodott Zsolt, és egy összeszólalkozás és dulakodás után, önvédelemből szúrta meg többször az áldozatát. Bagdy Emőke szerint azonban ez nem igaz. „A lányom, Zsolt ikertestvére és a vejem kint van Arizonában, még nagy erőkkel zajlik a nyomozás. Az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek (…) Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt” – mondta a lapnak.

TŐRBE CSALTÁK A FÉRFIT

Bagdy Emőke elmondása szerint a fiát, aki teológus volt, egy rendezvényre hívták, de tőrbe csalták. „Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt. A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es, jóságos kis ember” – nyilatkozta a lapnak a pszichológus, és kérte a jóérzésű embereket, hogy ne zaklassák a családját a jövőben médiahírekkel és felesleges levelekkel.

Bagdy Emőke annyit tudott még meg a Blikk beszámolója szerint, hogy Jackson nem először ölt embert, és két hete volt próbaidőn szabadlábon. „Jaksont elfogták, és a társai védelmében hamis vallomást tett, hiszen fiatalkorú és kevesebb vesztenivalója lehet” – mondta a pszichológus, hozzátéve: hirtelen felindulásra való hivatkozását el sem fogadták, hiszen úgynevezett secondary murderrel, azaz nem indulat-bűncselekménnyel vádolják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb