Mindenmás

Napi pakk: szeles idő, 22 fok, Terminátor, és Nickmann Marcell gitárkoncert Szegeden

Hurrá! Már itt a csütörtök, vagyis besunnyogott a kispéntek Szegedre! Ma is velünk marad a szeles időjárás, de legalább a kellemes 20 fok fölötti hőmérséklet is. Csapadékra péntekig nem is kell számítani. Amire viszont jobb, ha számítasz: még mindig le van zárva az átjáró Alsóváros és Klebelsbergtelep között, torlódás lehet és hosszabb átjutási idő a helyszínen. Mutatjuk, mi minden vár még ránk ma Szegeden, itt a napi pakk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A TERMINATOR

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Dömötör, Amanda, Ametiszt, Armand, Demeter, Medox, Mendi, Örsi, Szamanta és Szamira olvasónknak! Érdekességek:

  • 76 éve született Hillary Clinton, egykori First Lady, jogász, New York-i szenátor, volt külügyminiszter, és egykori demokrata elnökjelölt,
  • 50 éve pedig Seth Woodbury MacFarlane amerikai rajzfilmkészítő (Family Guy),
  • de 39 éve már annak is, hogy Arnold Schwarzenegger főszereplésével bemutatták a Terminátor című filmet.

SZELET HOZ A CSÜTÖRTÖK SZEGEDRE

Csütörtökön változóan, többször erősen felhős lesz az ég, de az ország nagy részén legalább rövid időszakokra szerephez jut a nap. Elszórtan fordulhat elő kisebb eső, zápor. A nyugati-délnyugati szél nagy területen élénk, délen és keleten időnként erős lesz. Hajnalban 7-15, délután 16-23 fokot mérhetünk majd Szegeden.

DOLGOZIK A MÁV A TOMPAI KAPU ÚTI ÁTJÁRÓBAN

Péntekig ismét le van zárva az átjáró Alsóváros és Klebelsbergtelep között. Terelőúton át zajlik a közúti forgalom a helyszínen. A munkálatok során az útátjáróban szabályozzák a középső, „röszkei” vágányt, cserélik a vágányokhoz csatlakozó aszfaltréteget, így az átkelés az átjáróban lévő vágányokon keresztül komfortosabbá válik a munkákat követően.

KONCERTEK, ELŐADÁSOK ÉS FILMFESZTIVÁL – MÉG MINDIG TART AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL SZEGEDEN

Még ezen a héten is tart az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Íme az összes mai program, egy helyen:

  • Zajlik a 7. Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál, a Belvárosi Moziban. A fesztivál öt napja alatt premier előtti vetítésekkel és közönségtalálkozókkal, mesterkurzussal, VR bemutatóval, az elmúlt évek legjobb magyar filmjeinek válogatásával várják a közönséget. Részletek ITT.
  • 10.00 – Nemes egyszerűség, REÖK – A szegedi Solis Consort Régizene Együttes tagjai a VIII. századtól ismeretes gregorián énekektől kiindulva bemutatják mindazon zenei motívumokat, szerkesztési eljárásokat, melyek olyan nagy- szerűen és egyszerűen formálták a reneszánsz és barokk zenét.
  • 12.10 – Vers délben – Verset mond: Beslin Anita szerkesztő, műsorvezető (MTVA), SZTE Rektori Épület, Szent-Györgyi Albert szobor
  • 14.30 – Szeged Design Week, az SZTE Gyakorló Gimnáziumból induló építészek/ formatervezők kiállítása, SZTE Gyakorló Gimnázium, Díszterem
  • 16.00 – Előadás és vitafórum – Prédák és predátorok: az Open Access publikálás veszélyei a természettudományokban, SZTE TTIK Biológia Intézet
  • 17.00 – Gyilkos mintázatok – sorozatgyilkosok reflektorfényben, előadás, Café Radnóti
  • 18.00 – Az SZTE BBMK Koncert Fúvószenekarának koncertje, SZTE Tanulmányi és Információs Központ, Kongresszusi terem
  • 18.00 – A Történelem, vadmalacokkal című antológia bemutatója, Dóm Látogatóközpont
  • 19.00 – Nickmann Marcell gitárkoncertje, SZTE Rektori Épület, Díszterem
  • 19.00 – Szegedi Kortárs Balett: Lear – táncdráma, Szegedi Nemzeti Színház
  • 20.00 – Bolgár táncház a Balkán Táncegyüttessel, Café Radnóti
  • 20.00 – A Docpiano Band koncertje, JATE Klub
  • 20.00 – Petruska – egySzemélyes, koncert, No Milk Today

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb