Mindenmás

Éppen most történik: tornádó csavar ki fákat megyénkben!

Szeged365 Family, kapaszkodjatok meg, mert nem csak a levelek hullanak ősszel… Szegedtől nem is olyan messze tornádó csavarja ki a fákat! Október végén, amikor már a kabátokat is előkotortuk, a természet úgy döntött, hogy ad még egy utolsó, pörgős show-t. Igen, jól olvassátok: tornádó csapott le Szentes környékén!

Miközben a hidegfront ámulatba ejtő peremfelhőkkel és zivatarlánccal száguldott át az országon, Szentesen a természet megmutatta, hogy még október végén is képes meglepetésekre. A szélsebesség? Ne is kérdezzétek! Baján 111, Balatonföldváron pedig 110 km/órás lökéseket mértünk. Ha ez nem elég, itt jön a csavar: tornádó!

Ez már az idei kilencedik tornádó, és úgy tűnik, a természet nem készül leállni. Szentes környékén a tornádó földet ért, és bár jelentős károkról egyelőre nincs hír, az esemény mégis felhívja a figyelmet arra, hogy a klímaváltozás nem válogat évszakot.

Szóval, ha azt hittétek, hogy október csak a töklámpásokról és a horrorfilmekről szól, gondoljátok újra! A természetnek van egy-két trükkje a tarsolyában. Vigyázzatok magatokra, és maradjatok velünk a legfrissebb, legpörgősebb hírekért!

Az időkép.hu fotói mutatják be a tornádót és a pusztítást:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb