KikapcsVideo365

Várdai István csellóművész és a Liszt Ferenc Kamarazenekar varázsolja el vasárnap a szegedi közönséget – indul a Filharmónia Magyarország Tisza bérletének új évada

Varázslatos hangulattal és igazi különleges zenei csemegékkel kényeztet bennünket az elkövetkezendő időszakban a Filharmónia Magyarország. A komolyzene szerelmesei október 29-től a Tisza bérlet új évadában öt fantasztikus koncerttel találkozhatnak. A színes repertoárról Földi Jácinttal, a Filharmónia Magyarország régióvezetőjével beszélgettünk.

Mint megtudtuk, olyan nagyszerű fellépőket hallhatunk majd, mint a 2022-ben az év zenekarának választott Budapesti Fesztiválzenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar, a Szegedi Szimfonikus Zenekar vagy a Concerto Budapest. Továbbá az idén 100. születésnapját ünneplő Nemzeti Filharmonikus Zenekart is köszönthetjük a Szegedi Nemzeti Színház színpadán. 

VASÁRNAP ELSŐKÉNT VÁRDAI ISTVÁN CSELLÓMŰVÉSZ ÉS A LISZT FERENC KAMARAZENEKAR VARÁZSOLJA EL A KÖZÖNSÉGET

Elsőként október 29-én, vasárnap 19 órától a Liszt Ferenc Kamarazenekar felejthetetlen dallamai csendülnek fel a Szegedi Nemzeti Színház impozáns falai között. Földi Jácint elárulta, az esten Várdai István csellóművészt üdvözölhetjük a színpadon, aki a Liszt Ferenc Kamarazenekarral és a Sárközy trióval együtt kápráztatja el a közönséget. “Október 5-én Várdai István játékával már elvarázsolta a szegedi közönséget, akkor a szegedi Dómban Szamosi Szabolcs orgonaművésszel adtak közös koncertet, és most újra városunkba látogat. Egy egészen másfajta stílus, koncertkoncepció lesz, úgyhogy azt gondolom, érdemes lesz ismét meghallgatni ezt a fantasztikus cselllóművészt, aki egy csodálatos Stradivari csellón fog nekünk játszani” – avatott be a részletekbe bennünket Földi Jácint.

NAGY MEGLEPETÉSSEL KÉSZÜL A FILHARMÓNIA VASÁRNAP KÖZÖNSÉGÉNEK

A varázslatos dallamok mellett pedig a Filharmónia Magyarország egy meglepetéssel is készül a komolyzene szerelmeseinek. A Tisza bérlet nyitóelőadásán, azaz vasárnap egy sorsoláson vehet részt a közönség. A szerencsés nyertesek pedig ellátogathatnak Budapestre, a Filharmónia 10 éves jubileumi gálakoncertjére. A Zeneakadémia Nagytermében az ünnepi gálán közreműködik a Vashegyi György vezette Nemzeti Filharmonikus Zenekar, a Magyar Állami Operaház Zenekara, valamint a Nyíregyházi Cantemus Gyermekkar és a Pro Musica Leánykar is.

MÁR MAJDNEM TELT HÁZASAK A KONCERTEK

A régióvezető azt is elárulta, egy ilyen magas minőségű és ilyen produkciókat felvonultató bérletsorozat, mint a Tisza bérlet mindenki számára nagyon vonzó lehet, itt mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb zenei élményeket. Ezt bizonyítja a koncerteket látogató közönség száma is, hiszen, ahogy Földi Jácinttól megtudtuk, már majdnem telt házasak a koncertjeik. Azonban, ha még nincs meg a bérleted, jegyed a kinézett koncertre, még nem vagy elkésve, a vasárnapi előadásig még kiválthatod a bérleted erre az öt fantasztikus koncertre.

  • ITT tudod például jegyedet, vagy bérleted megvásárolni,
  • vagy IDE kattintva éred el a lehetőséget,
  • személyesen pedig a szegedi Filharmónia irodájában, a Klauzál tér 7 szám alatt juthatsz hozzá bérletedhez,
  • de a koncert helyszínén, az előadás előtt is lesz rá még lehetőséged.

Pillants bele videónkba is, ahol Földi Jácint mesél nekünk arról, milyen fantasztikus élményeket rejt a Tisza bérlet öt varázslatos koncertje.

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb