Közélet

Még Röszkénél, a magyar oldalon is hallották a horgosi lövöldözést

Röszkénél, a magyar oldalon is hallották a határ túl oldalán, a szerbiai Horgos környékén hajnalban történt lövöldözést – hangzott el az M1 Híradójában pénteken. A Híradó Röszkén tartózkodó tudósítója elmondta: szerb és magyar rendőrök egyeztetnek az események kapcsán.

Mint kiemelték, az embercsempészetből származó óriási pénzek miatt egyre erőszakosabbak a bandák és a közel-keleti események is rontanak a helyzeten. A magyar oldalon Röszke környékén egyre feszültebbek az emberek. A tanyás területeken észlelik a migránsok áthaladását és rendszeresen hallják a szerb oldalon zajló lövöldözéseket – mondta a riporter.

PIACRA MENET HALLOTTÁK A LÖVÉSEKET

A Híradó Horgoson tartózkodó tudósítója elmondta: még tart a rendőri akció, a környék le van zárva, a migránsok a közeli erdős területekre menekültek. Jelentős rendőri erőkre van szükség a terület biztosításához, „átfésüléséhez” és mindez pár száz méterre a magyar határtól zajlik. Egy röszkei lakos a Híradóban arról beszélt: péntek reggel a piacra menet hallották a lövöldözést. Attól tartanak, hogy a migránsok a hideg elől behúzódnak a településre. „Félni fogunk, ahogy tavaly télen” – jegyezte meg.

A TÉRSÉGBEN KÖNNYŰ FEGYVERHEZ JUTNI

Demkó Attila biztonságpolitikai szakértő, a Mathias Corvinus Collegium Geopolitikai Műhelyének vezetője a Híradóban elmondta: folyamatos a szír és pakisztáni, valamint szír és afgán csoportok közti részben etnikai, kulturális, részben anyagi természetű konfliktus. A térségben könnyű fegyverhez jutni, mert a balkáni háborúk után rengeteg maradt ellenőrizetlenül. Mivel az embercsempészet profitja hatalmas, az erőszak is egyre fokozódik.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb