MindenmásSzegedi ArcokVideo365

A szegedi Détári Vilmos a Szent Vincent alapítója a Stroke Világnapja alkalmából nyilatkozott a Hír Tv-nek is! Mutatjuk!

A Stroke Világnapja alkalmából az ország figyelme Szeged és a Szent Vincent Rehabilitációs Központ felé fordult. Détári Vilmos, aki maga is súlyos agyvérzésen esett át, mindent megtesz annak érdekében, hogy a legtöbb sérült emberen tudjon segíteni, és a legfontosabb: még több embernek jelezze, mire kell figyelni, hogy elkerüljék a stroke-ot.

A Stroke Világnapja alkalmából a Szent Vincent Rehabilitációs Központ alapítóját, Détári Vilmost és Fehér-Lengyel Dorottyát, a Szent Vincent Rehabilitációs Központ – Szeged szakmai vezetőjét több műsorba meghívták: reggel a Rádió88-ban nyilatkozott Vilmos, majd a Sláger FM-ben hallhatták a budapestiek és a veszprémiek. 9:00 óra után pedig élőben a Hír TV-ben hívták fel a figyelmet a STROKE VILÁGNAPJA alkalmából a betegség veszélyére, és a rehabilitáció fontosságára.

Nem olyan rég írtunk róla, hogy Détári Vilmos súlyos agyvérzésen esett át, amikor a rendkívül magas színvonalú korházi kezelés után észlelte, hogy nem tudja egy helyen, komplexen, személyre szabottan elkezdeni a rehabilitációt. Ekkor gondolt arra, hogy amiért ennyi sérült ember van hazánkban is, el kellene indítania egy központot: pár tíz négyzetméter után egy éve már Szegeden egy országos hírű központot indított el, idén pedig Budapesten is megnyitott a Szent Vincent Rehabilitációs Központ.

A Sláger FM-en és a Rádió88-ban a stroke megelőzéséről és a baj bekövetkezte utáni gyors rehabilitációról beszéltek, majd a HÍR TV-ben hallhattuk a megdöbbentő számokat is: “A fejlett ipari társadalmakhoz hasonlóan hazánkban is az agyi érelzáródás okozta akut iszkémiás stroke (AIS) a halálozás harmadik és a tartós ápolást igénylő rokkantság első leggyakoribb oka, ezért nagyon fontos, hogy időben felismerjük a tüneteit és megfelelően reagáljunk azokra.” Érdemes megnézni a teljes beszélgetést ITT:

Rehabilitáció: A kulcs a jobb élethez

Az elhalálozások harmadik fő vezető oka a stroke. Évente kb. 4,5 millió embert érint, és sajnos a felépülés nem mindig egyszerű. A mihamarabbi neurológiai, idegsebészeti beavatkozások és a korai rehabilitáció megkezdése nélkülözhetetlen. A Szent Vincent Rehabilitációs Központ a lehető legjobb bentlakásos terápiákat kínálja. Egy vagy több hetes komplex bentlakásos terápiáinkról részletes tájékoztatást kérhetnek telefonon: +36 70 652 0800

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb