Mindenmás

“Azt hittem, hogy füstoszlop” – így csapott le a tornádó Szentesre

Miközben a hidegfront ámulatba ejtő peremfelhőkkel és zivatarlánccal száguldott át az országon, Szentesen a természet megmutatta, hogy még október végén is képes meglepetésekre – írtuk meg pénteken, amikor hatalmas esőzésekkel és széllökésekkel csapott le a vihar Magyarország több területére is. Azonban Csongrád-Csanád vármegye nem úszta meg ennyivel: a déli országrészen a vihar egy kemény zivatarlánc formájában vonult végig, ami Szentesen és környékén egy tornádóban csúcsosodott ki. 

helyi beszámolók szerint a felhőtölcsér egy ideig keringett, majd tornádóvá alakulva földet ért. A forgószél aztán több háztetőt is megrongált, volt, ahol fákat tört ketté és csavart ki a helyből, máshol pedig az udvaron hagyott holmikat kapta fel és szórta szét.

AZT HITTÉK ELŐSZÖR, HOGY FÜSTOSZLOP

“Brutális volt a szél már korábban is. Én először azt sem tudtam, hogy mit látok, azt hittem, hogy füstoszlop” – mondta egy környékbeli asszony. Hozzátette, hogy a tornádó hatalmas pusztítást hagyott maga után: “volt, ahol a cserepeket szedte le, máshol meg elvitt minden mozdíthatót, meg hatalmas faágakat tört le, míg nálunk például felkapta a kinti székeket és arrébb lökte. De hallottunk olyat, akinél a gyerekek kis csúszdáját is megmozdította. Ez azért ijesztő” – szögezte le az asszony a Borsnak.

Nem ez volt az első tornádó a környéken, júliusban Balmazújváros és környéke körül alakult ki az ijesztő tölcsér, ami a mostanihoz kísértetiesen hasonló rombolást hagyott maga után.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Fotók: Idokep.hu/Csendes Ádám, Gulyás Tomi

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb