Sport

Komoly feladat vár a Szeged-Csanád GA-ra szerdán: az NBI tavalyi ezüstérmese érkezik a Szent Gellért Fórumba, amit a szokásosnál nehezebb lesz megközelíteni

Szerdán este folytatódnak a MOL Magyar Kupa küzdelmei a Szeged-Csanád GA számára, de nem lesz könnyű dolguk, az ellenfelük ugyanis az előző szezonban az élvonalban nagyszerűen teljesítő Kecskemét lesz. Az Izabella hídnál lévő forgalomkorlátozással járó munkálatok miatt pedig ezúttal a stadion megközelítése is nehezebb lesz – közölte a klub.

A szegediek a MOL Magyar kupa előző fordulójában magabiztos, 7-0-ás győzelmet aratottak a Bács-Kiskun vármegyei I. osztályban szereplő Bajai LC otthonában. A gólokat hat különböző játékos szerezte: Horváth Milán, Gajdos Zsolt, Doncsecz Levente, Acsimovics Dimitrije és Könczey Márk is betalált, Fábiánkovits István pedig duplázott. Alekszandar Sztevanovics tanítványaira jóval nehezebb feladat vár a következő körben, ugyanis az NB I. tavalyi ezüstérmese, a Kecskeméti TE érkezik a Szent Gellért Fórumba.

TAVALY EZÜSTÉRMET SZERZETT A KECSKEMÉTI TE

A Kecskeméti Testedző Egyesületet 1911-ben alapították. A klub egyik legnagyobb sikere, hogy 2011-ben megnyerte a Magyar kupát és 2012-ben második lett a Ligakupa sorozatban. A KTE a 2021–2022-es magyar labdarúgó-bajnoki másodosztályban friss feljutóként második lett, így a 2022-23-as szezonban újra az élvonalban játszhatott, és ért el újoncként ezüstérmes helyezést. Szabó István csapata 11 fordulót követően a 9. helyen áll az OTP Bank Ligában. A lila-fehérek a MOL Magyar kupa előző körében a Soroksárt búcsúztatták 2-1-es győzelemmel.

ALEKSZANDER SZTEVANOVICS FIAI SZERETNÉNEK BIZONYÍTANI A SZURKOLÓKNAK

Személyi gondokkal küzdünk, de elsősorban most nem sérülésből fakadóan, hanem az önbizalom hiányából adódóan. Néhány játékosunk nem képes nyomás alatt játszani, pedig a mai futballban csak úgy lehet érvényesülni, ha teher alatt is a legjobbját nyújtja az ember. Ezt tökéletesen megmutatta a Soroksár elleni bajnoki meccsünk, ahol különösen a támadásaink során tapasztaltam ezt a problémát. Szerdán egy nagyon jó csapattal játszunk, amely kimondottan veszélyes a rögzített helyzetekből. A Kecskemét rendkívül erős középpályán. Nem mi vagyunk a párharc esélyesei, de a legjobb teljesítményünket nyújtva felvehetjük a versenyt első osztályú ellenfelünkkel. Szeretnénk megmutatni a szurkolóinknak, hogy van bennünk minőség. Ez a meccs remek alkalom arra, hogy lehetőséghez jussanak olyan játékosok, akik eddig kevesebb játékpercet kaptak. Bízom benne, hogy élni fognak a lehetőséggel.

A SZOKÁSOSNÁL NEHEZEBB LESZ MEGKÖZELÍTENI A STADIONT

Az Izabella hídnál forgalomkorlátozással járó munkálatok nehezítik a közlekedést, ugyanis a híd Szent Gellért Fórum felőli részén lezárták a járdát, ezért a rendőrség arra kéri a szurkolókat, hogy a Dorozsmai úton való átkeléshez a Tűzoltó utcánál található gyalogátkelőhelyet használják. A Városgazda utca Bajai út felőli végén ugyancsak forgalomkorlátozással járó felújítási munkák nehezítik a stadion megközelítését, így érdemes időben elindulni.

Fotó: Szeged-Csanád GA. FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb