Közélet

Legalább 45-50 helyi, magyar munkást küldene el Hódmezővásárhely egyik legnagyobb munkáltatója, de az indonéz melósoktól is elköszönnének

Komoly létszámleépítésre kerülhet sor Hódmezővásárhely egyik legnagyobb munkáltatójánál. A Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél 150-170 fő elbocsátására készülnek az elkövetkező napokban – írtuk meg korábban, most azonban az is kiderült, hogy legalább 45-50 helyi, magyar munkavállalót küldenének el, valamint a körülbelül 80 fős indonéz munkavállalói állománytól is elköszönnek.

November-decemberben folyamán csoportos létszámleépítésre kerül sor Hódmezővásárhely legnagyobb munkáltatójánál, a Villeroy & Boch Magyarország Kft.-nél. A vállalat ezt az európai fürdőszobai piac drasztikus visszaesésével indokolja. A Promenad24-nek a vállalat megerősítette, hogy a konkrét elbocsátások mintegy 45-50 helyi, magyar munkavállalót érinthetnek.

A NYUGDÍJAS DOLGOZÓKNAK IS MENNI KELL

A Promenad24 több forrásból is úgy értesült, hogy a Villeroynál tervezett átalakítások a mintegy 800 fős dolgozói állományból összesen 150-170-180 főt is érinthetnek, ez is mutatja, milyen drasztikus lépésre készülnek a porcelángyárban. Úgy tudják,

  • a teljes, körülbelül 80 fős indonéz munkavállalói állománytól elköszönnek,
  • elküldenek továbbá 45-50 helyi, magyar munkavállalót,
  • emellett 20 fő dolgozót megpróbálnak a romániai telephelyre átirányítani,
  • újabb 20 fő foglalkoztatását munkaerő-kölcsönzéssel szeretnének máshol megoldani,
  • és a 10 fő nyugdíjas dolgozó foglalkoztatását is hamarosan befejezhetik.

Ezen értesüléseket egyébként közvetetten maga a cég is megerősítette, amikor arról írt, hogy a 45-50 magyar munkavállaló elküldése mellett számos egyéb intézkedésre is készülnek: külföldi munkaerő szerződéseinek felmondása, átcsoportosítások, közeljövőben nyugdíjba vonulók megtartása stb.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb