Mindenmás

Feldaraboltak egy 17 éves szegedi lányt 14 éve, most tartóztatták le a buszsofőrként dolgozó testvérét (+18) (videóval)

Újabb régi gyilkossági ügy végére került pont. Másfél évtizede tűnt el egy 17 éves lány Szegedről, de most őrizetbe vették a lehetséges elkövetőt – derült a rendőrség csütörtöki beszámolójából.

Mint kiderült, egy édesanya tett bejelentést a Szegedi Rendőrkapitányságon 2008. október 13-án este arról, hogy 17 éves lánya aznap elindult ugyan az iskolába, de nem érkezett meg, és életjelet sem adott magáról.

REPRODUKÁLTÁK AZ ESEMÉNYEKET

A rendőrök a következő hónapokban feltérképezték az eltűnt lány kapcsolatrendszerét, de nem sikerült a nyomára bukkanni. Körözési eljárását ugyanakkor gyanús eltűnési ügyként kezelték, hiszen nem volt kizárható, hogy bűncselekményt követtek el a sérelmére.

A rendőrség időről időre leporolja a gyanús eltűnések aktáit. Egyetlen esetet sem felejtenek el. Bármikor, bármelyik ügyben történhet előrelépés, kerülhet elő új információ. Most is így történt, a nyomozók az eltűnésre vonatkozó különböző verziókat újra módszeresen ellenőrizni kezdték és reprodukálták a korábbi cselekményeket.

GYILKOSSÁG KEZDETT KIRAJZOLÓDNI

A lány bátyjának és akkori élettársának elszámoltatása során a jól megválasztott kihallgatási taktika eredményeként egy emberölési történet kezdett kirajzolódni. Eszerint a fiatal lány eltűnésének napján 24 éves bátyjával annak budapesti lakására ment, ahol hónapokig bujkált, mert nem akart tovább együtt élni az édesanyjával. Velük lakott testvérének élettársa és közös gyermekük is. Míg a lányt eltűnése miatt, addig fiútestvérét vagyon elleni bűncselekmények miatt körözték, ezért nem hagyták el a lakást. A család fenntartásáról a férfi élettársa gondoskodott. A bevételek növelése érdekében János többször próbálta prostitúciós tevékenységre rávenni húgát, aki ezt nem akarta.

TESTVÉRE ÖLTE MEG A LÁNYT

2009. április első napjaiban is feltehetően emiatt veszekedtek a testvérek. A vita hevében a férfi olyan súlyosan bántalmazta a fiatal lányt, hogy az életét vesztette. A gyanúsított feldarabolta a holttestet, egyes testrészeket még a lakásban megsemmisített, majd több hetes tárolás után a még megmaradt testrészeket az ország különböző pontjain rejtette el és semmisítette meg – írják a police.hu oldalán.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság emberölés gyanúja miatt rendelt el nyomozást, a 39 éves férfit gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, a bíróság 2023. október 29-én letartóztatásba helyezte.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb