Közélet

Szegeden és Hódmezővásárhelyen is nyílik Hazaváró Iroda a kormányablakokban

Szegeden és Hódmezővásárhelyen is nyílik Hazaváró Iroda a kormányablakokban – derült ki a Magyar Közlönyből. Az ország 27 pontján nyit a jelenleg külföldön élő/dolgozó magyarokat hazacsábító Hazaváró Irodákat a kormány.

Ezek nemcsak információs pontként működnek majd, hanem a hazatelepülni vágyók “egyablakos” ügyintézéssel hivatalos közigazgatási ügyeket is intézhetnek. A projekt, a Telex információi szerint, már régóta készülőben van, és több száz milliós költségvetéssel számol.

TELEFONON IS LEHET MAJD INTÉZKEDNI

A projekt részeként a személyes ügyintézés mellett segítséget lehet kérni majd a telefonos helpdesken keresztül is, amire egyébként a főleg 1818-as számon hívható Kormányzati Ügyfélvonalat jelölik ki. A telefon másik végén ülő ügyfélszolgálatosok pedig segítenek eligazodni a projekt honlapján, a Hazaváró Portálon – ahol elvileg szintén lehet majd a hazatelepüléssel kapcsolatos ügyeket intézni, bár még nem tudni pontosan, miket.

LENGYEL MINTÁRA KÉSZÜL A HAZAVÁRÓ PORTÁL

A Hvg.hu szerint az erre szánt pénz javát várhatóan a Hazaváró Portál kialakításra fogják elkölteni, ami a lap információi szerint lengyel mintára készülhet el. Ezt bizonyítják az Országgyűlés szakbizottságának fideszes elnöke, Pánczél Károly mondatai is, aki a következőképp fogalmazott tavaly decemberben a Nemzeti Összetartozás Bizottság ülésén: „Tulajdonképpen egy kicsit lengyel mintára foglalkozunk nemcsak azokkal, akik kint élnek, kint dolgoznak a nyugati diaszpórában, hanem értelemszerűen azokkal is, akikben feltámadt a vágy, hogy hazatelepülnek, és ebben bizony segítséget kell nyújtani számukra.”

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb