Szegedi Arcok

Galamb olajággal – lenyűgöző fényinstallációt készítettek ezer mécsesből Szegeden

Szeged, és vármegyénk több települése is csatlakozott az Országos Mindenszenteki Mécsesgyújtáshoz, több méteres fényinstallációt készítettek a temetőkben. Feri olvasónk beszámolója szerint a Belvárosi temetőben szerdán egy galambot és egy gyertyát formáltak meg egy olajággal, ezer darab mécses segítségével.

Immár harmadik éve szerveznek közös mécsesgyújtást országos szinten, amihez a szegedi Belvárosi temető is csatlakozott. A Szegei Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft,. Testamentum divíziójának dolgozói most egy galambot egy olajággal készítettek el, 1000 db mécsesből – írta szerkesztőségünknek olvasónk, akitől fotókat is kaptunk a lenyűgöző fényinstallációról, ami így festett:

Köszönjük szépen a fotókat Ferinek!

MEGHATÓ PILLANATOK

A szervezők szerint az esemény gyönyörű és megható pillanatokkal ajándékozza meg a kilátogatókat minden évben. Szinte tapintható az egymásnak idegen emberek közötti együttérzés, összekapcsolódás. A gyerekek pedig, egy kellemes hangulatú eseménnyel ismerik meg hagyományaink egyik fontos részét: az elődökre való szép emlékezést.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb