Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Momiji a Füvészkertben, utazás a naprendszerben és a Magyar Tudomány Ünnepe – összeszedtük a legtutibb hétvégi programokat Szegeden

Egy kicsit borongós, esős időjárást hozott a péntek, de a szombatunk már naposan fog telni, ami roppant jó hír, hiszen telis-tele vagyunk programokkal Szegeden. Tovább zakatol az SZTE Őszi Kulturális Fesztiválja, de megcsodálhatjuk az ősz gyönyörű színeit is a Füvészkertben, itt a Magyar Tudomány Ünnepe és partikból sem lesz hiány. Összeszedtük a legtutibb programokat a hétvégére, itt a Szeged365 Kikapcs!

CSODÁLATOS ŐSZI SZÍNEK SZEGEDEN

Az ősz ragyogó színei köszöntik a látogatókat a Szegedi Tudományegyetem Füvészkertjében, ahol szombaton a hagyományos japán ünnep, a momiji alkalmából várják a látogatókat.

A MAGYAR TUDOMÁNY ÜNNEPE

Pénteken kezdődik a Magyar Tudomány Ünnepe, amelynek során egy hónapon át több száz tudománynépszerűsítő programmal várja az érdeklődőket a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) a határon kívül, vidéken és a fővárosban is. A rendezvény nyitóünnepségét ma 11:00 órakor tartották meg a Szegedi Tudományegyetem Rektori Hivatalának dísztermében. A hónapban számos, ehhez kapcsolódó előadást terveznek, melynek listáit ITT találod.

KÖNYVBEMUTATÓ SZEGEDEN

Közel 450 étterem részletes bemutatását és értékelését tartalmazza az az egyedülálló, 1500 színes fotóval gazdagon illusztrált, igényes kivitelezésű kötet, amely a Kárpát-medence Intézet gondozásában látott napvilágot. A könyvet Borbély Zsolt Attila jelenlétében mutatják be a szegedi Délvidék Házban pénteken.

TART AZ ŐSZI KULTURÁLIS FESZTIVÁL SZEGEDEN

Még ezen a héten is tart az Őszi Kulturális Fesztivál Szegeden. Íme az összes hétvégi program, egy helyen:

SZOMBAT

  • 09.05 – Kiszombor és a Rónay család (séta Kiszomboron), Mars téri buszpályaudvar
  • 18.00 – Magyar relikviák – magyar borok, Fekete ház
  • 20.00 – Borica Táncház, Café Radnóti

VASÁRNAP

  • 18.00 – Kártyajáték: Beck Zoltán és Vecsei H. Miklós estje, IH Rendezvényközpont

SZÍVÜGYÜNK AZ EGÉSZSÉG

Szívügyünk az Egészség! – címmel hirdetett ingyenes szűrővizsgálatot a szegedi önkormányzat és a Novartis Hungária november 4-ére, az IH Rendezvényközpontba. A délelőtt 9 és délután 3 óra között tartott rendezvényen a szűrés ujjbegyből vett vérminta alapján történik majd. Amennyiben a vizsgálatok eredménye alapján indokolt, a Novartis vállalja, hogy egy további részletesebb ingyenes szűrést biztosít egy magánrendelőben a jelentkezők számára.

UTAZÁS A NAPRENDSZERBEN

Utazás a naprendszerben címmel hirdetett eseményt péntek délután 15 órára Szent-Györgyi Albert Agóra Szegeden. A résztvevők kalandfüzettel szétnézhetnek az Informatika Történeti Kiállításon, Látványos fizikai kísérletek részesei lehetnek 15 órakor a Látványlaboratóriumban, a Planetáriumban csillagászati előadást tekinthetnek meg 15, 16 és 17 órakor.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

A Hungiban

  • pénteken a retro disco zenéké lesz a főszerep, Szegedre jön például Betty Love,
  • szombaton pedig neon fényekbe borítják a helyet, ekkor Dj Novák fog a lemezjátszók mögé állni.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

Pénteken és szombaton újra lehet pörögni a Retro Klubban!

  • Pénteken Hello Lányok parti lesz,
  • szombaton pedig Beb@szombat.

Helyszín: Retro Klub (Széchenyi tér 3, 6720).

JATE KLUB

Ismét nyitva van a Jate Klub,

  • pénteken Friday Mood parti lesz,
  • szombat pedig a hölgyeké lesz a főszerep.

Helyszín: JATE Klub, Szeged, Dugonics tér 13.

MÁR LÁTHATÓ A MEGFOJTOTT VIRÁGOK A BELVÁROSI MOZIBAN

A Megfojtott virágokat Scorsese westernjeként emlegetik, mivel vadnyugati környezetben játszódik, igaz, a múlt század húszas éveiben. Megtörtént eseményeket mesél el: az oszázs indiánok tragédiáját, akiket a földükön talált olajért gyilkoltak meg nyerészkedő fehérek. A film férfi főszerepeit Scorsese két kedvenc színésze, Robert De Niro és Leonardo DiCaprio alakítják, a női főszerepet pedig Lily Gladstone. A színésznő úgy véli, a Megfojtott virágok nem western.

MORGAN FREEMAN A MOZIVÁSZNON

A Cinema City kínálatában már megsasolhatjuk Morgan Freeman legújabb filmjét, az 57 Másodpercet. Így írnak a filmről: Franklin egy fiatal blogger, aki élete lehetőségeként interjút készíthet egy technológiaguruval. A beszélgetés közben sikeresen hiúsítja meg a férfi elleni támadást. Az akció végén véletlenül hozzájut egy titokzatos gyűrűhöz, amely képessé teszi arra, hogy 57 másodpercet visszaugorjon az időben. A gyűrű segítségével minden hibáját, rossz döntését ki tudja javítani, s teljesülhetnek a legvadabb álmai is. A menő autó és luxusház csak a kezdet – a srác úgy dönt, hogy bosszút áll azon a gyógyszeripari cégen, amely felelős a nővére haláláért.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb