Közélet

Vádat emeltek a szabadlábra helyezett újszentiváni expolgármester ellen

Különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség Putnik Lázár, Újszentiván egykori polgármestere ellen – tudta meg a Magyar Hang. A birtokukba került, október 27-i keltezésű dokumentum szerint a főügyészség a Nemzeti Adó és Vámhivatal nyomozása alapján járt el és küldte el a szükséges iratokat a Szegedi Törvényszéknek.

Mint megírtuk, a települést tizenhat évig vezető, és mellette vőfélyként is dolgozó Putnik Lázárt 2022 februárjában letartóztatták, azt követően, hogy a NAV január végén razziát tartott a település polgármesteri hivatalában. Akkor egy munkásszálló építésével kapcsolatos, több száz millió forintos csalás miatt indult az eljárás, de Putniknak más ügye is van.

FANTOMSZAVAZÓK ÉS A KÖZMUNKÁSOK

Mint kiderült, Újszentivánon több közmunkást is „fiktíven” alkalmaztak, ezen felül pedig számos szerb- és román-magyar kettős állampolgárságú fantomszavazót is bejelentettek a kétezer fős, a déli határ közelében fekvő településre. A fiktív bejelentéseket azóta legalizálta a kormány, de Putnik ellen még született elmarasztaló ítélet. Putnik tavalyi letartóztatását a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés, valamint az eljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta az ügyészség, ám egy évvel később kijöhetett a rács mögül az egyébként vőfélyként is dolgozó településvezető, aki így most szabadlábon van – írja a lap.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb