Mindenmás

Napi pakk: 17 fok, hidegfront, olasz filmek Szegeden és lezárások a Bajai úti vasúti átjáróban

Ma is belerondít egy hidegfront a napunkba, felhős és esős időjárás jön Szegedre. Hideg azonban nem lesz, így is 17 fok körül alakul a hőmérséklet. Neves évfordulókat is ünneplünk ma: ezen a napon született Erkel Ferenc, a Himnusz megzenésítője és Marie Curie Nobel-díjas francia vegyész és fizikus is. Igyál egy jó erős feketét, és vágj bele a mai nap kihívásaiba a Szeged365 híreivel!

NÉVNAPOSOK ÉS A HIMNUSZ

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Rezső, Éneás, Engelbert, Erneszt, Ernő, Florentin, Karina, Lázár és Rudolf nevű Szeged365 olvasónak! Érdekességek:

  • 213 éve született Erkel Ferenc zeneszerző, a nemzeti opera megteremtője, a magyar Himnusz megzenésítője (Bánk Bán),
  • 156 éve Varsóban Marie Curie lengyel származású Nobel-díjas francia vegyész és fizikus,
  • 70 éve Xantus János filmrendező, forgatókönyvíró, színész, egyetemi tanár (Eszkimóasszony fázik),
  • és 56 éve már annak, hogy Schirilla György 32 nap alatt futotta le a Budapest-Moszkva szupermaratoni távot.

FELHŐK ÉS NÉMI CSAPADÉK JÖHET SZEGEDRE

Kedden változóan felhős-napos időre számíthatunk Szegeden, a délelőtti órákban egy-egy zápor is kialakulhat. Késő délután fut be az újabb hidegfront, ami további csapadékot hoz a térségünkbe. A szél legfeljebb keleten, északkeleten lehet élénk. Hajnalban 2-10, napközben 10-18 fok várható.

LEZÁRÁS A BAJAI ÚTI VASÚTI ÁTJÁRÓN

Szegeden karbantartást végeznek az 55-ös főút és a Szeged-Kecskemét vasútvonalvonal találkozásánál lévő Bajai úti vasúti átjárónál. A munkálatok ideje alatt közúti sebességkorlátozásra és félpályás lezárásra, váltakozó irányú forgalomra kell számítani november 7-én 21 és 23, valamint 8-án reggel 4 és 6 óra között – közölte szerkesztőségünkkel a MÁV. Mint kiemelték, az éjszakai órákban, 23 és 4 óra között az átjárót teljesen lezárják, kerülni az 502-es út–Dorozsmai út–Fonógyári út felé lehetséges. 

OLASZ FILMEK SZEGEDEN

A legjobb kortárs olasz filmeket láthatja a közönség keddtől a 21. országos olasz filmfesztiválon, a Mittelcinemafesten. A fővárosi Puskin és Tabán mozikon kívül Szegeden, a Belvárosi Moziban is lesz vetítés, méghozzá keddtől csütörtökig. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb