SportVideo365

Kamiont húzni hámmal és kötéllel? Dávid Vanesszának ez sem jelentett problémát – sorra zsebeli be az érmeket a szegedi strongwoman (videóval)

Dagad a mellünk a büszkeségtől, hiszen a szegedi Dávid Vanessza az országos csúcstartó kőgolyó emelésben, sőt a saját rekordjait dönti meg évről-évre – írtuk meg korábban, amikor megtudtuk, hogy Vanessza a Classic Europe Strongwoman versenyre készül. Nos, a szegedi lány a második helyen végzett, ezzel pedig kvalifikálta magát a jövő évi Arnold Classicra, mely tulajdonképpen a sportág világbajnoksága lesz az Egyesült Államokban. Sőt, nem csak ezen a megmérettetésen remekelt, hiszen a hétvégén egy kamiont is elhúzott – kétszer – az egyik hernádi versenyen, ahol az első helyet zsebelte be.

Mint megírtuk, a mindössze 27 éves sportoló több, mint egy évtizede gyűri a vasakat, legfőbb motivációt szülei jelentik, akik maguk is versenyszerűen sportoltak, sőt Vanessza édesanyja versenyzik mind a mai napig. Röplabdától kezdve, atletizáláson, diszkoszvetésen, súlyemelésen át, mindent kipróbált a tehetséges sportoló, édesapja sugallatára az erősember, strongman sportágnál maradt, természetesen strongwoman kategóriában, akinek szó szerint, nincs ellenfele Magyarországon. A közelmúltban saját, egyben az országos rekordot döntötte meg Mosonmagyaróváron a Sziklaemelő Világkupán, a 133 kilogrammos kőgolyó felemelésével. Ezek után Vanessza az Arnold Classic Europe Strongwoman-re edzett, ekkor csíptük el egy interjúra, amit itt sasolhatsz meg:

EGY PICIN MÚLT AZ ARANY AZ ARNOLD CLASSIC EUROPE STRONGWOMAN VERSENYEN

Az Arnold Classic Europe Strongwoman-t október közepén tartották meg, Vanessza pedig remek eredményt ért el. A viadalon kilenc versenyző vett részt, öt versenyszámban küzdöttek egymással a hölgyek, ebből kettőt megnyert a szegedi lány, aki egy ponttal maradt le az első helyezettől. A Kisalföld beszámolója szerint Vanessza a számok közül megnyerte az Apolló-rúddal való felhúzást – 120 kg-ot kellett egy perc alatt minél több ismétléssel felhúzni –, és ugyancsak a legjobb lett az óriás egykezes nyomásban – itt 40 kg-mal kellett egy perc alatt minél több ismétlést csinálni –, ezenfelül volt

  • zsákcipelés (2×70 kg-ot kellett 20 m-re elvinni minél gyorsabban),
  • koffercipelés (2×65 kg-ot 40 m-re kellett cipelni időre)
  • és Apolló-rúd nyomás (65 kg-ot 1 perc alatt minél többször kinyomni).

ELHÚZNI EGY KAMIONT? EZ SEM VOLT AKADÁLY A SZEGEDI LÁNYNAK

A szegedi lány ezek után sem tért pihenőre, hiszen a hétvégén is bevetette magát, részt vett a HSMA Erős Emberek Truck Pull Hungarian Open 2023 versenyen. Mint Vanesszától hétfőn megtudtuk, a megmérettetést vasárnap tartották Hernádon. Így nyilatkozott szerkesztőségünknek: “kamiont húztunk hámmal, illetve ülve kötéllel. Az időjárás nem kedvezett, szakadt az eső, eláztunk, a szél vitte a sátrainkat, végig dideregtünk, de így is végig nyomtuk. Heten voltunk csajok, közülük sikerült az első helyet megszereznem. Elég jó időket sikerült produkálnom. Elégedett vagyok és nagyon örülök az aranyéremnek” – hangsúlyozta, mi pedig irtó büszkék vagyunk, hogy szegediként sorra zsebeli be az érmeket!

Vanesszától videókat is kaptunk a hétvégi versenyről, amitől tátva is maradt a szánk:

@szeged365

Sorra zsebeli be az érmeket a szegedi strongwoman, Dávid Vanessza, a hétvégén egy kamiont is elhúzott hazánk legerősebb nője! Videó: Dávid Vanessza

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365
@szeged365

Egy kamiont elhúzni hámmal? Dávid Vanesszának ez sem volt akadály! Videó: Dávid Vanessza.

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

További sok sikert kívánunk Vanesszának, és még sok-sok aranyérmet!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb