Közélet

Tarlós István beszólt Lázár Jánosnak, de kapott tőle Karácsony és Gyurcsány is

“A bibliai személyiségek szimbolikus sorában néha nem a pontos helyre sorolja magát” – mondta Lázár Jánosról Budapest ex-főpolgármestere, Tarlós István a Szabad Európának adott interjújában, ahol többek között Gyurcsány Ferencbe és egykori riválisába, Karácsony Gergelybe is beleállt.

A teljes interjút – melyben MZP és Pokorni Zoltán is előkerül – IDE kattintva tudod elolvasni, mi csakis a hódmezővásárhelyi politikusra vonatkozó Tarlós-kijelentéseket idézzük tételekbe szedve, a Szabad Európa és az Index írásai alapján:

  • Tarlós István Lázár Jánost tehetséges politikusnak gondolja, mint kifejtette, a korábbi ellentétük sem elsősorban személyi volt, hanem a Budapest-vidék-ellentétből fakadt.
  • “Akármilyen tehetséges Lázár János, említettem már valamikor, hogy a bibliai személyiségek szimbolikus sorában néha nem a pontos helyre sorolja magát” – csipkelődött az eredetileg mélyépítő mérnök végzettségű, 75 éves ex-főpolgármester.
  • Kijelentette, ha vásárhelyi lenne, bizony ő sem szavazna Márki-Zay Péterre, azt azonban szerinte hogy “a város azért nem kap pénzt, mert esetleg ő a polgármester, nem valószínű, hogy Lázár János fogja eldönteni. Ezt mindenki tudja. Amennyiben a miniszter úr valóban így nyilatkozott, az egy politikailag éretlen mondat volt. Ilyenekkel hergelni az embereket nem felelős politikushoz méltó, különösen úgy nem, hogy az állítása egyelőre bizonytalan” – fejtegette.

A beszélgetés során a ’19 – es választás is előkerült, a kampányról elárulta, észszerű lett volna leülnie vitázni Karácsony Gergellyel, mert az ellenzéki politikus „akkor egyáltalán nem ismerte a várost, sem az ügyeit, még ott tartott, hogy északon kereste Csepelt. 

„Karácsony Gergőt sokáig kedveltem, azt hiszem, ő is engem. Amikor főpolgármester voltam, ő pedig a közgyűlés tagja, volt olyan telefonbeszélgetésünk, amikor azt mondta: István, ha újraindulsz, akkor én el sem indulok. Ha megkérdezi tőle, nem hiszem, hogy letagadná”

– fejtette ki.

A teljes beszélgetést ITT találod.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb