Mindenmás

Több ember kimart nyelőcsővel került kórházba a szomszédban, miután Coca-Cola-terméket ittak – kiderült, nálunk kell-e tartani ettől (frissítve)

Horvátországban vizsgálják, mi történhetett, hogy több ember is kimart torokkal került kórházba, miután üdítőt ivott, a Coca-Cola igyekszik mindenkit megnyugtatni, hogy a Magyarországon forgalomba került italok nem veszélyesek.

Két termékét is visszahívta az elmúlt napokban a Coca-Cola horvátországi forgalmazója, mert hat ember is kórházba került, miután ivott ezekből az italokból. A Coca-Cola magyarországi vállalata ezek után a Telex kérdésére írta meg azt, hogy a magyar fogyasztóknak nem kell félniük, „a horvátországi események nem érintik a Magyarországon forgalomba hozott termékeket.”

A CÉG MINDEN ITALÁT LESZEDTÉK A POLCOKRÓL

Horvátország több városában is kórházba kerültek kedden és szerdán olyan emberek, akik Coca-Colát vagy a cég egy szénsavas gyümölcslevét itták, és valami kimarta a nyelőcsövüket. A hatóságok szerint mindannyian könnyű sérüléseket szenvedtek, és már nincsenek is kórházban. A legtöbb horvát üzletlánc és vendéglátóipari cég elővigyázatosságból leszedte a cég minden italát a polcairól.

VIZSGÁLÓDNAK

A Horvát Közegészségügyi Intézet igazgatója arról beszélt, maga az üdítő nem okozhatott ilyen sérülést, azt vizsgálják, hogy nincs-e idegen elem az italokban. A Coca-Cola horvátországi cégének vezetői pedig belső vizsgálatot folytattak, egyelőre sem a gyártásban, sem a termékekben nem találtak szabálytalanságot – állítják.

FRISSÍTVE (16:57) KIDERÜLT, MI VOLT A GOND

Lúgos hatású tisztító- vagy zsírtalanítószer volt abban az ízesített ásványvízben, amelynek elfogyasztása után egy férfi Horvátországban kórházba került súlyos szájüreg- és gégesérülésekkel – derült ki az igazságügyi vizsgálatokat végző laboratórium jelentésből csütörtökön.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb