Közélet

Hétvégente nem lesz fekvőbeteg-ellátás az orosházi kórház fül-orr-gégészeti osztályán

A hétvégén már nem lesz fekvőbeteg-ellátás az orosházi László Elek Kórház és Rendelőintézet fül-orr-gégészeti osztályán, a betegek a békéscsabai kórház osztályára kerülnek – közölte közleményben az egészségügyi intézmény csütörtökön.

Mint írták, hétköznapokon folyamatosan biztosított a sebészeti fekvő- és járóbetegek napközbeni és ügyeleti ellátása az orosházi kórházban. Azok a betegek, akiknek az egészségi állapota megengedi, pénteken 16 óráig hazamehetnek. Akiknek a hétvégén is szükségük van szakellátásra, a Békés Vármegyei Központi Kórház békéscsabai tagintézményének fül-orr-gégészeti osztályára kerülnek.

AZ OMSZ VÉGZI A BETEGEK SZÁLLÍTÁSÁT

A betegek szállítását az Országos Mentőszolgálat végzi, az átszállított betegek teljes gyógykezelése Békéscsabán történik – tették hozzá. A változás nem érinti a sebészeti szakrendelést – írta az orosházi kórház. Szeptember elején szűnt meg egyébként a békéscsabai tagkórházban hétvégenként a gyermek fekvőbeteg-ellátás, a betegeket a gyulai tagintézmény látja el. Október eleje óta az orosházi kórházban a sebészeti osztály sem lát el betegeket hétvégenként, akik kezelésre szorulnak, a gyulai vagy a békéscsabai kórházba kerülnek – közölte korábban a vármegyei központi kórház.


Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb