Sport

Babérkoszorút szerzett a Magyar Gokart Nagydíjon a szegedi Szabó Zalán

A hétvégén Kecskeméten rendezték meg az MNASZ Magyar Gokart Nagydíjat. A magyar, osztrák, szerb és szlovák élmenők mellett még Ausztráliából és Izraelből és érkeztek versenyzők. A szegedi Szabó testvérek, Ádám és Zalán az élmezőnyben voltak egész hétvégén, a szombati időmérőkön Ádám a harmadik, míg Zalán a második rajtkockát szerezte meg a saját kategóriájában – tudtuk meg csütörtökön.

Mint kiderült, a népes senior mezőny három futamot teljesített, szombaton egy, míg vasárnap kettő versenyt futottak. Ádám az élmezőnyben harcolt, szombaton harmadik helyen zárt. Vasárnap az egész napos intenzív esőzés megnehezített a dolgát, több hibát is vétett és végül a döntő futamban a nyolcadik helyen futott be.

ZALÁN A MÁSODIK LETT

Zalán a váltóval rendelkező DD2-es kategóriában, két futamon is második lett, szoros csatában a győzelemért. A vasárnapi döntőt bizakodva várta, azonban egy filléres alkatrész eltört a futóműben, ami miatt gyakorlatilag vezethetetlen volt a gokartja. A szegedi versenyző nem adta fel és így is behozta a második helyen a gépet, ami azt jelentette, hogy összesítésben is második lett. Ez a babérkoszorú mellett azt is jelentette, hogy részt vehet a Michelisz Norbert által felajánlott felkészülési napon, ahol a túraautó világkupa győztes pilóta személyesen segíti a kiválasztottak felkészülését a következő szezonra. Ezekkel az eredményekkel a KMS Hungary versenyzői számára befejeződött az idei szezon, ahol tovább fejlődtek és nagy reményekkel várják a 2024-es évet, hogy még magasabbra jussanak a szakágban.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb