Gasztro

Szeged új ízvarázslói: Mona & Jade a Zöldlevelecske Salátaműhelyből! Elmentünk és megkóstoltuk, hogy biztosan tudjuk ajánlani őket (fotók)

Szegedi ínyencek, figyelem! A Zöldlevelecske Salátaműhelyben két új sztár ragyog az étlapon, és ezek az ízkombók olyanok, mint a Dóm tér karácsonyi fényei – mindenkit magukhoz vonzanak! Készüljetek, mert ez nem csak egy étel, ez egy ízorgia, amit a szegedi szív és lélek ihletett. Lehet túlzásokba esünk, mert nagyon éhesen vetettük be magunkat a Klauzál tér egyik legszebb épületébe, de komolyan: ezeket Neked is ki kell próbálni.

A Mona és a Jade nem csak új arcok a város ízpalettáján, hanem igazi ízforradalmárok. Ezek a tányérok úgy hozzák a frissességet, mintha a Tisza folyó friss hullámai csobogtak volna bele. A Mona egy olyan ízkompozíció, amely a csirkemell quinoa bundájának ropogós textúrájával, a parmezán forgácsok gazdag ízével, a koktélparadicsom frissességével és a fűszeres kenyérkocka karakteres zamatával együtt egy olyan élményt nyújt, mintha a szegedi napsütés táncolna a nyelveden.

A költői képekkel nem tudunk leállni, mert a Jade salátában a bulgur, a pikáns sütőtök, az alma és a tökmag együtt egy olyan ízélményt nyújtanak, amitől még a Vén cigány is megállna egy dalra. Ez a saláta olyan, mint egy meleg ölelés a hűvös estéken, egy igazi őszi varázslat, ami garantáltan a szívünk csücske lesz. Ne csak álmodozz a Zöldlevelecske új sztárjairól, hanem kóstold meg őket! Látogass el a Klauzál tér 5. szám alá, vagy rendeld meg őket a Wolt vagy Foodora oldalakon, és hagyd, hogy a Mona és a Jade elrepítsenek egy ízletes kalandra. A Zöldlevelecske Salátaműhely nem csak egy étterem, hanem egy ízutazás állomása, ahol minden falat egy újabb felfedezés Szeged gasztronómiai térképén.

A Zöldlevelecske mindig kéznél van, ha az ízekről van szó. Csak egy telefon vagy egy kattintás és a Mona vagy a Jade már úton is van hozzád, hogy feldobja a napodat. A friss, helyi alapanyagokból készült egytálételek nem csak az ízlelőbimbóidat kényeztetik, hanem a szegedi lokálpatrióta szívedet is melegítik. Ha pedig ellátogatnál abba a gyönyörű történelmi épületbe, ahol a Zöldlevelecske Salátaműhely találat, akkor bizony tedd meg, mert egykor itt mondott beszédet Kossuth Lajos, de itt szállt meg vendégként a Sissi királynőnk is.

Elérhetőségek:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb