Közélet

A honvédség megmutatta: így kell hidat építeni a Tiszára!

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti hadgyakorlat az ország több pontján zajlik egy időben. Az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi gyakorlatának egyik fontos jellemzője, hogy a különböző alakulatok katonái együtt teljesítik a feladatokat, így történik ez az ADHU23 tiszaroffi helyszínén is – tudtuk meg a Magyar Honvédségtől, ahol egy PMP hadihidat építettek.

Az Adaptive Hussars 2023 kitűnő gyakorlási lehetőséget biztosít, felkészülést az esetleges éles helyzetekre az aktív és tartalékos állomány számára egyaránt. A hadgyakorlatba szintén bekapcsolt, jelenleg kiképzésben résztvevő katonák pedig az alakulatoknál, azok kiképzőinek, elöljáróinak útmutatásával szerezhetnek gyakorlati tapasztalatokat.

A SZENTESIEK IRÁNYÍTOTTAK

Mint kiderült, a szentesi MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Hídépítő Zászlóalj katonáinak irányítása mellett az MH Ludovika Zászlóalj végzős tisztjelöltjei is részt vesznek a műszaki szakfeladatokban. A PMP hadihíd elemeinek összekapcsolása nemcsak gyakorlati, de tervezési képességeiket is erősítette Tiszaroff térségében. A gyakorlatban részt vevő Acélkocka altisztjelöltek is nélkülözhetetlen szerepet vállaltak: a tábor működtetéséhez szükséges közelbiztosító és táborőrzési feladatok végrehajtásával bizonyítják felelősségteljes hozzáállásukat.

A magyar kormány számára a béke megőrzése, Magyarország és a magyar emberek biztonsága a legfontosabb – jelentette ki a honvédelmi miniszter még múlt kedden Hódmezővásárhelyen. Szalay-Bobrovniczky Kristóf és Novák Katalin köztársasági elnök nyitotta meg a NATO-erők részvételével megrendezett Adaptive Hussars 23 többnemzeti országos hadgyakorlatot.

Fotók: Janó Miklós törzsőrmester/Magyar Honvédség

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb