Közélet

Hamarosan rendbe szedhetik Ásotthalom környékét is: sürgősen a kormány elé terjesztik a megoldási javaslatot az elhagyatott roncsautók ügyében

A múlt héten írt nyílt levelet Mihálffy Béla Gulyás Gergelynek, melyben arra kérte a kormányt, hogy támogassa erőfeszítéseiket, és tegyen javaslatot arra, hogy az illetékes állami szerv tisztítsa meg a déli határhoz közeli településeket a hátrahagyott gépjárművektől. Nos, nagyon úgy fest, hogy rövidesen megoldódhat a probléma, hiszen a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint sürgősen a kormány elé terjesztik a megoldási javaslatot.

“Kérem, hogy a Kormány támogassa erőfeszítéseinket, és tegyen javaslatot arra, hogy az illetékes állami szerv tisztítsa meg a déli határhoz közeli településeket a hátrahagyott gépjárművektől” – fogalmazott Mihálffy Béla, országgyűlési képviselő pénteken Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszterhez fogalmazott nyílt levelében. Azt is kiemelte, hogy homokhátsági településein az embercsempészek állandó problémát jelentenek.

SÜRGŐS MEGOLDÁS KELL

Mint kiderült, ma újabb fejlemény lett az ügyben, hiszen Mihálffy Béla hétfői posztja szerint Gulyás Gergely és a kormány is a tiszta, autóroncsok nélküli Homokhátságot szeretne. “Múlt héten nyílt levélben fordultam miniszter úrhoz, hogy a kormány támogassa az erőfeszítéseinket és tegyen javaslatot az embercsempészek hátrahagyott autóinak eltávolítására, hogy az itt élők visszakaphassák az életterüket! Egyeztettünk Gulyás miniszter úrral az ügyben, aki elmondta, hogy sürgősen a kormány elé terjesztik a megoldási javaslatot” – emelte ki az országgyűlési képviselő.

KÜZDENEK A HATÁR MENTI TELEPÜLÉSEK

Rengeteg elhagyatott autóroncs van Mórahalom, Ásotthalom és Ruzsa környékén, amik rettentően csúnya képet nyújtanak. Ezeket a járműveket általában menekülés közben hagyják hátra az embercsempészek vagy a határon átjutók, a rendőrök üldözik őket, úgy döntenek, gyalog menekülnek tovább, elbújnak a környék erdeiben, az autó pedig ott marad. Idővel aztán ezeket elkezdik szétszedni a helyiek, és az ország más részeiből idejáró alkatrész-kereskedők.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb