Sport

A plovdivi önkormányzat nem engedélyezi a bolgár–magyar mérkőzés megrendezését, egyre valószínűbb, hogy játék nélkül jut ki az EB-re a válogatott

A plovdivi önkormányzat megerősítette pénteki döntését, a város nem tudja megrendezni a Bulgária–Magyarország Európa-bajnoki selejtezőt, mert nem tudja biztosítani a Bolgár Labdarúgó Szövetség számára 2023. november 14. és 16. között a Hriszto Botev Stadiont. Abban az esetben, ha nem tudják lejátszani a csapatok a találkozót, akkor a magyar válogatott kapja a három pontot, amivel kijut az Európa-bajnokságra, Bulgáriát pedig kizárhatják – írja az Index.

A sportal.bg közölte Plovdiv önkormányzatának levelét, amelyben a polgármester hivatalosan megerősíti azon információkat, hogy november 14. és 16. között egészen biztosan nem lehet labdarúgó-mérkőzést rendezni a Hristo Botev Stadionban, egyúttal az önkormányzat nem adja át a létesítményt a bolgár szövetségnek. A stadionban régóta komoly, előzetes tervek szerint zajló építkezési munkálatok folynak, amelyeket félbeszakítani nem lehet, az idő rövidsége miatt pedig nem lehet olyan állapotot előteremteni, amely ne veszélyeztetné a résztvevők testi épségét. 

ELŐSZÖR SZÓFIÁBA HELYEZTÉK ÁT A MECCSET, MAJD VISSZA PLOVDIVBA

Az eredeti tervek szerint Plovdivban lett volna a magyar válogatott számára sorsdöntő találkozó, majd Szófiába helyezte át a szövetség, mielőtt visszarakták volna ismét Plovdivba, azzal viszont nem számoltak, hogy a helyi stadionban komoly építési munkálatokat végeznek. Annak ellenére, hogy a bolgár szövetség ügyvezetője szerint a helyszín teljesen alkalmas – még felújítás alatt is – a mérkőzésre, az önkormányzat ehhez nem járul hozzá, amit hivatalos formában közölt a szövetséggel. A sportal.bg friss fotóin jól látszik, hogy hétfőn még gőzerővel zajlottak a stadionban a munkálatok, és semmi nem emlékeztetett arra, hogy itt három napon belül Európa-bajnoki selejtezőt játszanak, mutatjuk:

A jelenlegi helyzet szerint így egyre valószínűbb, hogy a magyar válogatott játék nélkül kapja meg a győzelemért járó három pontot, ezzel együtt pedig automatikusan kvalifikál a jövő évi németországi Európa-bajnokságra. Korábban eldőlt, nincs arra lehetőség, hogy újabb helyszínre vándoroljon a bolgár–magyar találkozó, így ha Plovdivban nem rendezhetik meg a mérkőzést, akkor a magyar válogatott nem lép pályára, és váltja meg jegyét a kontinenstornára.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb