Közélet

Orbán Viktor is meglátogatta a szentesi katonákat az elmúlt 30 év legnagyobb hadgyakorlatán

Az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlat keretében a szentesi MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred az MH Klapka György 1. Páncélosdandárral közösen, Leopard 2 A4HU típusú harckocsikkal gyakorolták a vízi átkelést Újmajorban. Az egységeket Orbán Viktor miniszterelnök is meglátogatta – közölte a cs3.hu.

Az utóbbi 30 év legnagyobb magyarországi gyakorlatának egyik fontos jellemzője, hogy a különböző alakulatok katonái együtt teljesítik a feladatokat. A dinamikus mozgást és átcsoportosítást igénylő gyakorlati szituáció szerint a hátország egyik fontos útvonala a zord időjárás áldozatául esett, ezért a Leopard harckocsik nem tudták megközelíteni célállomásukat. A műszaki szakasz ekkor biztosította a vízi átkelést, így a tankok folytatni tudták az előrenyomulást, hogy végül elfoglalják a kijelölt védelmi terepszakaszt. Az MH II. Rákóczi Ferenc 14. Műszaki Ezred Hídépítő Zászlóalj katonáinak irányítása mellett az MH Ludovika Zászlóalj végzős tisztjelöltjei is részt vesznek a műszaki szakfeladatokban. A PMP hadihíd elemeinek összekapcsolása nemcsak gyakorlati, de tervezési képességeiket is erősítette. Orbán Viktor miniszterelnök Facebook-oldalán jelentette be, hogy meglátogatta a gyakorlatozó katonákat.

A SZENTESI KATONÁK ÁLTAL ÉPÍTETT HIDAT IS MEGNÉZTE

Facebook-történetben azt is bemutatta, ahogy felülről szemlézi a szentesi katonák által épített ideiglenes hidat. További rövid bejelentkezésekben a látogatás részleteiről is beszámolt a kormányfő.

Fotó: Orbán Viktor FB.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb