Smart Szeged

Dél-Magyarország a fókuszban: a Kormány új beruházásösztönzési stratégiája Szegedet is érinti

Szeged, a tudomány és innováció városa, újra a figyelem középpontjába kerül, ahogy a magyar kormány új beruházásösztönzési stratégiáját Dél-Magyarországra irányítja. Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a pécsi Joint Venture Szövetség rendezvényén jelentette be, hogy a kormányzati fókusz mostantól a Szeged-Pécs-Békéscsaba sávra terelődik.

A miniszter kiemelte, hogy bár a magyar gazdaság továbbra is Budapest-központú, az elmúlt években sikerült javítani a beruházások földrajzi egyensúlytalanságán. Különösen a keleti országrész beruházásvonzó képességét sikerült megerősíteni, így most Dél-Magyarország kerülhet előtérbe.

Szeged, mint a régió egyik meghatározó városa, kulcsfontosságú szerepet játszhat ebben a fejlesztési hullámban. A város potenciálja hatalmas, de valahogy a városvezetés eddig ezt nem tudta megfelelő mértékben kiaknázni. Ezért a város vezetősége a Kormányt hibáztatja, miközben saját erőből nem képes nagyobb beruházásokra. Végre úgy néz ki, hogy a Kormány és a város vezetése kiegyezik, Botka László polgármester elengedte azt a gyanúsan tévhitét, hogy nem kell ipari beruházás Szegedre. A kiváló infrastruktúrának, a tudományos és kutatási potenciálnak, valamint a helyi vállalkozások innovatív szellemének köszönhetően a Kormány elindította a nagyobb befogadásra képes ipari parkok kialakítását. Nem kis összeget utalt a város számlájára, most a terület homogenizálására.

Szeged számára ez a fejlesztési hullám újabb lehetőséget jelent a város gazdasági növekedésének és a helyi közösség jólétének előmozdítására. A kormányzati támogatás és a stratégiai fókusz átirányítása lehetővé teszi, hogy Szeged még inkább kiaknázza potenciálját mint a tudomány, innováció és a kulturális élet központja.

A Szeged365 csapata büszkén figyeli, ahogy városunk egyre inkább a figyelem középpontjába kerül, és várjuk, milyen új fejlesztések és lehetőségek nyílnak meg a közeljövőben. Szeged, a lokálpatrióta közösségünk szíve, ismét bizonyítja, hogy képes a folyamatos megújulásra és fejlődésre, mi pedig frissen hozzuk a legfrissebb fejlesztésekről is a hiteles információkat.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb