Közélet

Újabb magyar rendőri egység indul Szerbiába, a migránsok felderítésében fognak segédkezni

Újabb magyar rendőri egység indul Szerbiába, tudatta az ORFK Kommunikációs Szolgálata kedden. A Szerbiába induló magyar rendőri kontingens tagjait november 14-én, Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában Czukor Gergely r. alezredes, az ORFK Határrendészeti Főosztály osztályvezetője búcsúztatta.

“A magyar rendőrség elkötelezett abban, hogy az illegális migránsokat megakadályozza hazánk, illetve az Európai Unió területére történő bejutásban. Ennek érdekében a Magyarország területén végzett feladataink mellett felajánlottuk támogatásunkat a nyugat-balkáni országoknak. Kétoldalú megállapodás alapján 2015 óta végzünk határőrizeti feladatokat elsősorban Szerbiában és Észak-Macedóniában” – írta közleményében a rendőrség.

JÁRŐRSZOLGÁLATOT LÁTNAK MAJD EL

Tájékoztatásuk szerint a magyar rendőrök fő feladatként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, illetve közreműködnek az embercsempészek és az illegális migránsok előállításában. Nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területeken található útszakaszokon is. A kontingens terepjáró képességű szolgálati autókkal, éjjellátó készülékekkel és hőkamerákkal támogatja az érintett határszakasz védelmét.

A 35 fős kontingensben szolgálatot teljesítő magyar rendőrök saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat, intézkedési jogosultságukat a fogadó ország rendvédelmi szervének irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: police.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb