Sport

Spanyolországban, az Európa Kupán képviselték hazánkat és Szegedet a Phoenix Fitness SE versenyzői – egy csomó érmet bezsebeltek

Felejthetetlen hetet töltött együtt Spanyolországban a XIX. Fit Kid Európa Kupán a Phoenix Fitness SE 16 versenyzője, edzőik és a lelkesen szurkoló, támogató szülők. Egy csapatként győzték le a kihívásokat, és álltak helyt ezen a rangos eseményen. Minden versenyző méltón képviselte hazánkat, Szeged városát és egyben a Phoenix Fitness Sportegyesületet. Számos éremmel tértek haza végül Szegedre – tudtuk meg az egyesülettől.

Mint kiemelték, a lányok egytől egyig fantasztikusak voltak, igazi csapatként küzdöttek és szorítottak egymásnak, egymásért. A verseny 4 napon keresztül (csütörtök-vasárnap) reggeltől estig tartott, különböző kategóriákban, összesen körülbelül 900 fő versenyző lépett színpadra. Az Európa Kupára 7 országból érkeztek a résztvevők, Spanyolországból, Olaszországból, Bulgáriából, Lengyelországból, Írországból, Szerbiából és Magyarországról.

CSAK HIBÁTLAN GYAKORLAT ÉRT DOBOGÓT A VERSENYEN

Azt is kiemelték a közleményben, hogy ez a verseny a Fit Kid királynője, ezen a 4 napon csak a legjobbak vehetnek részt. Évről évre egyre magasabb színvonalú, idén kijelenthetjük, hogy az első osztályban csak és kizárólag hibátlan gyakorlattal lehetett a dobogóra felállni. Minden kategóriában és korcsoportban kiélezett, szoros volt a verseny, az I. osztály egyéni kategóriában csak 2 korcsoportban nyert magyar versenyző, köztük Rideg Kata, a Phoenix Fitness SE versenyzője, aki ezzel megvédte a 2022-es Európa Kupa Bajnoki címét.

ESEMÉNYDÚS HETET ZÁRTAK A SZEGEDIEK

Nagyon fárasztó és eseménydús hetet zárhattak maguk mögött a Phoenix Fitness SE versenyzői, edzői és szurkolói, de elmondásuk szerint minden izgalommal teli perce megérte. Sokat készültek a lányok, hogy a legjobbak közé kerüljenek és megmutathassák tudásuk legjavát. Rengeteg érzelemmel teli pillanatnak voltak a részesei, csontig hatoló ölelések, örömkönnyek, búcsú pillanatok, hiszen valakinek az utolsó versenye volt. Nem könnyű egy ilyen fontos versenyen jól, tökéletesen teljesíteni. Nem csak fizikálisan, hanem mentálisan is profi sportolónak kell lenni – tették hozz, az eredmények pedig önmagukért beszélnek! Már mutatjuk is:

EGYÉNI

  • Pap Evelin, II/A osztály – III. helyezett
  • Domonkos Luca, I.osztály, Európa Kupa Open – II. helyezett
  • Szabó Vivien, I. osztály, Európa Kupa Döntő – III. helyezett
  • Rideg Kata, I. osztály, Európa Kupa Döntő – I. helyezett

CSAPAT

  • Beyonce, Acro Free Dance – II. helyezett (Birtók Hanna, Bíró Viktória, Domonkos Luca, Füle Alíz, Rideg Kata,  Szabó Nóra, Szabó Vivien, Vidiczki Jázmina)
  • Soldier, Acro Free Dance – VIII. helyezett (Bánóczki Jázmin, Gémes Gerda,  Iványi Hanna, Kiss Neszta, Kómár Eszter, Pap Evelin, Tóth Tamara)
  • Vegas, I.osztály, Európa Kupa – III. helyezett (Birtók Hanna, Bíró Viktória, Domonkos Luca, Füle Alíz, Rideg Kata,  Szabó Nóra, Szabó Vivien, Vidiczki Jázmina)
  • Duo, I. osztály, Európa Kupa – VI. helyezett (Rideg Kata, Szabó Vivien)

A felkészítő edzők Balázs Kinga, Czavalinga Dóra, Kovács Gabriella, Makra-Tóth Lili, Szabó Nóra és Horváth Alex voltak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb