Közélet

Sztrájkot hirdethetnek a volánosok, még karácsony előtt leállhatnak a buszok

Sztrájktárgyalást kezdeményez a volános dolgozókat képviselő Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) a jövő héten, miután a MÁV-Volán nem tett béremelési ajánlatot a közlekedési szakszervezetek szerdai bértárgyalásán – szúrta ki a Mérce a szakszervezet Facebookján.

Dobi István, a SZAKSZ elnöke a lapnak azt mondta, hogy nem vehető komolyan az olyan bértárgyalás, ahol nem tesz ajánlatot a munkáltató, és nem egyeznek meg a tárgyalás menetéről. A sztrájktárgyalásra jövő péntektől egy hétnyi idő lesz, és ha ez idő alatt nem kapnak elfogadható béremelési ajánlatot, kétnapos sztrájkot hirdetnek még az ünnepek előtt.

25 SZÁZALÉKOS BÉREMELÉST KÉRNEK

„A bértárgyalásokat decemberben mindig le szoktuk zárni, annak a végrehajtása mindig megkezdődik január 1-től. Új év kezdődik, és mindenki tudni szeretné, hogy mennyivel lesz több a fizetése” – fogalmazott Dobi István, hozzátéve: kilenc közlekedési szakszervezet ül a  tárgyalóasztalnál, ebből kettő volános, de egyedül a SZAKSZ kívánja nyomásgyakorlás alatt folytatni a tárgyalásokat. A többi szakszervezet véleménye szerint azt gondolja, hogy még ráérnek, holott mindjárt itt az év vége. A közlekedési szakszervezetek közül szintén a SZAKSZ követelése a legmagasabb: 25%-os bérfejlesztést kér.

A volánosok egyébként tavaly év végén is sztrájkoltak, de végül januárban megszületett az egyezség az egységes üzemanyag-normarendszer megvalósításáról és a munkába járás szabályozásáról. Erről itt írtunk:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb