Közélet

Orbán Viktor: Menet közben nem cserélünk lovat

Orbán Viktort választották újfent a Fidesz elnökévé a párt 30. tisztújító kongresszusán. Az eredmény nem okozott nagy meglepetést, ugyanis Orbán Viktor volt az egyetlen jelölt. A politikus 1993 és 2000 között, illetve 2003 óta vezeti a pártot.

Orbán Viktort 1190 szavazattal választották meg a küldöttek pártelnöknek. A kongresszus alelnöknek újraválasztotta Kubatov Gábort (1158 szavazat), Németh Szilárdot (1121 szavazat), Kósa Lajost (1145 szavazat), és Gál Kingát (1150 szavazat). Orbán Viktor 1993-2000 között, illetve 2003 óta megszakítás nélkül a Fidesz elnöke, legutóbb két éve, a 2021 novemberében tartott tisztújító kongresszuson választották újra pártelnöknek.

ORBÁN VIKTOR: MENET KÖZBEN NEM CSERÉLÜNK LOVAT

A miniszterelnök külön is köszönetet mondott az őt jelölő zalaiaknak, a bizalom mindig megtisztelő szerinte, így most is az – írja a Telex. Megtisztelő, hogy ismét rám bíztátok a feladatot, hogy vezessem Európa legerősebb pártját, a Fideszt, mondta a Fidesz kongresszuson. „Ami az odaadásomat illeti, nem fogtok csalódni. Menet közben nem cserélünk lovat” – jelentette ki a miniszterelnök. Hozzátette, a ciklus közepén vagyunk most szerinte, ilyenkor nem váltunk lovat, különösen akkor, ha jó irányba húz, és van még benne szufla. „Jelentem a kongresszusnak, a kormányban és bennem is van még szufla” – mondta.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb