Sport

Elhunyt a közismert szegedi személyi edző és fitnesz kick-box világbajnok, Perneki Mihály

Elhunyt Perneki Mihály, közismert szegedi személyi edző, aki a fitnesz kick-box világbajnoka is volt egyben. Egy világbajnoki aranyérmet, 2 világbajnoki ezüstérmet, egy Európa-bajnoki ezüstérmet és 3 Európa-bajnoki bronzérmet szerzett.

“Fájó szívvel búcsúzunk egy nagyszerű sportembertől, aki rengeteget tett azért, hogy a mozgás örömét és fontosságát megismerjék az emberek” – írja a Csomszisz a közösségi oldalán. Mint kiemelték, Perneki Mihály a rendszeres testmozgás programjaik egyik szegedi fitnesz edzője volt, és a fitnesz kick-box világbajnoka.

KIVÁLÓ SPORTOLÓ VOLT

Perneki Mihály a sporttal 12 éves korában kezdett el ismerkedni. Először birkózott, utána kézilabdázott, majd ezzel egyidőben elkezdett kick-box edzésekre járni. Végül a kick-box mellett tette le a voksát. Többszörös Magyar Bajnok, a kick-box minden válfajában. 2003 óta foglalkozott Aero kick-box-szal és ezzel együtt aerobikkal. 2005-ben világbajnok lett Aero Kick-box Step csapat formációval.

Időközben elvégezte a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának szakedzői szakát. Több mint egy évtizedig oktatta gyerekeknek a kick-boxot. Egy világbajnoki aranyérmet, 2 világbajnoki ezüstérmet, egy Európa-bajnoki ezüstérmet és 3 Európa-bajnoki bronzérmet szerzett. Az utóbbi években aerobik oktatóként és személyi edzőként dolgozott Szegeden – olvasható a Fitt Zóna oldalán.

Őszinte részvétünk a családnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb