Sport

Taroltak az SZTE hallgatói a Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Bajnokságon: váltófutásban, floorball-ban és judoban is remekeltek

Kimagasló eredményeket ért el a Szegedi Tudományegyetem a MEFOB versenyein. Az SZTE Rókaűzők csapata 3. lett a 29. Magyar Egyetemi és Főiskolai Országos Váltófutó Bajnokságon. Az SZTE Floorball csapata pedig 4. helyen végzett, de judoban is szépen teljesítettek az SZTE hallgatói, közölte az intézmény.

HARMADIK HELYEZÉST ÉRTÉK EL A VÁLTÓFUTÓ BAJNOKSÁGON

A Rókaűzők csapata ismét sikerrel szerepelt a MEFOB Váltófutó Bajnokságon. Az SZTE csapatának tagjai a 3. helyezést tanulás és munka mellett érték el. Több egyetemi karról érkeztek hallgatók a csapatba, többek között jogászok, orvosok és bölcsészek is megtalálhatóak a Rókaűzőknél, de triatlonisták, utcai futók, tájfutó és korábbi kajakos és atléta is van a csapatban.

 TÖBB MINT 80 KM A ZSELIC LANKÁIN ÉS ERDEIN KERESZTÜL

“2023. október 21-én már a 29. Rókaűzőket rendezték meg, ám új útvonallal. A 11 fős váltónk 5:52:38 alatt tette meg a Szigetvár-Kaposvár útvonalat a Zselic lankáin és hangulatos erdein keresztül, ami 85,5 km-t jelent. A sáros, esős idő nem hátráltatott minket, és ezzel a teljesítménnyel a MEFOB-on (egyetemi csapatok kategóriájában) 3. helyezést értünk el. Az SZTE váltója már-már hagyományszerűen vesz részt minden évben a Rókaűzőkön. Az eddigi évek versenyein is rendszeresen szállította a csapat a dobogós helyezéseket. Jövőre is szeretnénk indulni, ezért új tagokat is keresünk. Ha az egyetem berkein belül van olyan futni szerető hallgató, aki csatlakozna a jövő évi csapatba, szívesen várjuk, és keresse meg vele Balla Bálint csapatkapitányt” – mondta el Fülöp Álmos, az SZTE Rókaűzők versenyzője.

FLOORBALL-BAN IS AZ SZTE HALLGATÓI AZ ÉLEN

Floorball-ban is jól szerepelt a Szegedi Tudományegyetem a MEFOB-on. A bronzmeccsen végül elmaradt a győzelem, de így is büszke lehet a csapat a 4. helyezéssel.

“A pályán kiélezett verseny ellenére, a palánkon kívül egy igazán kellemes és barátságos eseményen vehetett részt a csapat. Bár nem volt könnyű dolgunk, hiszen a címvédő csoportjába kerültünk, végül a csoportmásodik hellyel a döntőért játszhattunk. Habár a csoportküzdelmek során egy igazán fényes győzelmet arattunk, a Sopront 9-1-re sikerült felülmúlni, a legnagyobb öröm számomra a csapatunk erőn felüli összetartása volt a pályán és azon kívül is. Az elődöntőben a későbbi győztestől szenvedtünk vereséget. A bronzmeccsen nagyot küzdött a csapat, mind fizikálisan és mind mentálisan. A Budapesti Corvinus Egyetem ellen játszottuk ezt a mérkőzést, melyen végül 5-4-re kikaptunk, így a negyedik helyet sikerült megszereznie az egyesületnek. Kissé keserű szájízzel ugyan, hiszen egy góllal maradtunk le a bronzról, és volt egy kétes bírói döntés, ami az ellenfél második gólját eredményezte. Mindezek ellenére egy igazán pozitív tapasztalatot szerzett, a főként amatőr és a floorballban újonc emberekből álló csapatunk. Úgy vélem sokat hozzátett ez a szereplés a közösségünkhöz és tudunk belőle a későbbiekben építkezni” – mondta Urbán Zsolt az SZTE Floorball csapatának játékosa.

JUDO-BAN IS SZÉP EREDMÉNYEK SZÜLETTEK

A váltófutó bajnokság és a floorball mellett Judoban is szép eredményeket értek el az SZTE hallgatói. Balogh Bence -90 kg-ban indult, ahol megnyerte a súlycsoportját. Kátai Fanni szintén megnyerte a saját súlycsoportját -57 kg-os kategóriában, aki szabadidejében judo bíróként is tevékenykedik.

További szép eredményt ért el Perger Ivett, aki 5. lett -63 kg-os súlycsoportban, Berczeli Ákos 3. helyezett -66 kg-ban, Lénárt Benedek -+100 kg-ban 5. helyezett, Faggyas Benedek pedig -73 kg-os súlycsoportban 5. helyen végzett.

Forrás és fotók: u-szeged.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb