Sport

Nakota Veronika és Simon Márkó a legjobbak között: a magyar ökölvívó válogatott három érméből kettőt a Szeged Box Club versenyzői hozhattak haza

Óriásit mentek a Szeged Box Club versenyzői az U22-es ökölvívó Európa bajnokságon, a montenegrói Budvában. A nívós megmérettetésre 15 fővel utazott ki a magyar válogatott, köztük a Szeged Box Club két versenyzőjével, Nakota Veronikával és Simon Márkóval. Büszkeségünkre, összesen 3 érmet zsebeltek be a magyar válogatott tagjai a november 10 és 19 között zajlott megmérettetésen, melyből kettőt a szegediek hoztak el. A versenyről és a szegedi csapat eredményeiről Gál Konrád, edzővel és Gál László vezetőedzővel beszélgettünk.  

Fantasztikusan meneteltek a ringben a Szeged Box Club versenyzői az U22-es ökölvívó Európa bajnokságon: Nakota Veronika 75 kg-ban U22 – es Európa – bajnoki ezüstérmes lett, míg Simon Márkó (80kg), aki sajnos egy szemsérülés miatt kénytelen volt hamarabb abbahagyni a küzdelmet, Európa-bajnoki bronzéremmel térhetett haza.

NAGYON KOMOLY KIÉLEZETT KÜZDELMEK ZAJLOTTAK

Gál László vezetőedző elmondta, 33 ország, összesen 299 versenyzője csapott össze az Európa bajnokságon. Igen erős volt a mezőny, így főként büszkék lehetünk a szegedi versenyzők szép eredményeire. “Az U22-es korosztály egy elég erős korcsoport, ahol 19 és 22 év közötti versenyzők mérettették meg magukat, akik már felnőtt kategóriában nemzetközi szinten komoly eredményeket értek el. Nagyon komoly, kiélezett verseny volt” – mesélte el Gál László. Hozzátette, Európából a világ elitje ott volt most Montenegróban ezen a bajnokságon.

SIMON MÁRKÓ SZEMSÉRÜLÉSE MIATT KÉT GYŐZELEM UTÁN HARMADJÁRA MÁR NEM TUDOTT KIÁLLNI

Mint Gál Konrádtól megtudtuk, Simon Márkó először a horvát  Antonio Grabic ellen csapott össze a szorítóban, ahonnan ugyan győztesként került ki, ám a szeme megsérült a küzdelem során. Márkó ekkor még folytatta a versenyt, a következő ellenfele az osztrák Osaro Aimufua volt. Sajnos ennek az összecsapásnak a során újra rásérült a szemére, így Márkó harmadjára már nem tudott ringbe szállni, orvosai nem hagyták jóvá a további versenyzést. Mivel az előző két mérkőzést megnyerte, így Európa-bajnoki bronzéremmel zárta a bajnokságot.

TAPASZTALT OLASZ ELLENFÉLLEL KÜZDÖTT MEG ELŐSZÖR VERONIKA

Nakota Veronika először az olasz  Gemini Melindával találta magát szembe a ringben, akit 3:2-es pontozással le is győzött. Gál Konrád elmondta, Veronika itt egy nagyon rutinos és tapasztalt ellenféllel küzdött meg, nem volt könnyű feladat ez a győzelem a Szeged Box Club ifjú tehetsége számára.

VERONIKA HOSSZÚ KIHAGYÁS UTÁN LÉPHETETT ÚJRA A SZORÍTÓBA

Veronika ezt követően a török Ilisidar Busta-val találta magát szembe a szorítóban. Ez alkalommal az ukrajnai háború borzalmai elől Szegeden új életet kezdő Veronika megosztott pontozással kikapott. “Veronikának hosszú kihagyás után ez volt az első megmérettetése, hiszen a kialakult helyzet miatt országot és klubot is váltania kellett. Ezenkívül korcsoportot és súlycsoportot is váltott, mert utoljára még ifjúsági versenyen vett részt” – mondta el Gál Konrád.

MINDEN NEHÉZSÉG ELLENÉRE NAGYON SZÉPEN HELYT ÁLLTAK A SZEGEDI VERSENYZŐK

Hozzátette, úgy gondolja, a nehézségek ellenére Veronika és Márkó is nagyon szépen helyt tudott állni a bajnokságon. “Minden versenyre úgy megyünk, hogy az aranyérmet szeretnénk elhozni, természetesen Veronika és Márkó is örült az eredménynek, de nem voltunk 100%-ig elégedettek, mert két arannyal szerettünk volna hazatérni” – árulta el Gál Konrád.

A CÉL AZ OLIMPIAI KVALIFIKÁCIÓ

Gál László abba is beavatott bennünket, későbbi céljuk az olimpiai kvalifikáció, melyhez az év végén az országos bajnokság lesz még egy nagy válogató. A Szeged Box Club Nakota Veronikával, Simon Márkóval és a mindössze 18 éves ifjúsági világbajnoki ezüstérmes Gémes Leventével számol, hogy megszerezheti a kvalifikációt az olimpiára.

ÍGY KÉSZÜLT VERONIKA AZ EURÓPA BAJNOKSÁGRA

Nakota Veronika, ifjúsági világ – és Európa bajnok ökölvívóval még az Európa bajnokság előtt, a felkészülésébe belesve készítettünk interjút, amit alábbi cikkünkben tudsz visszatekinteni:

Fotók: Szeged Box Club

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb