Közélet

Lakóingatlanok épülhetnek az egykori Cserepes piac helyén, a „városkapu” szerepét is betölti majd a lakóövezetként működő terület

Lakóingatlanok épülhetnek az egykori Cserepes piac helyén. Nagy Sándor, alpolgármester a Rádió 88-nak nyilatkozva elárulta, hogy a területet egy befektető vásárolta meg az önkormányzattól.

Az önkormányzat egyébként 2021-ben hirdetett nyilvános pályázatot, ekkor derült ki, hogy eladják a piac területét. Nagy Sándor szerint a beruházással kapcsolatos tevékenységek egy-két éven belül kezdődhetnek meg. A tervek szerint egyfajta „városkapu” szerepét is betölti majd a lakóövezetként működő terület.

A mostani közgyűlésen elfogadott dokumentumban a projektről azt írják, hogy “a korábban elkészített, széles körben egyeztetett beépítési tervjavaslat nyomán a volt Cserepes sori piac és a Téglagyári telep területén teljesen új városképi, építészeti és településépítészeti arculat megjelenése várható.”

Jelenleg viszont se híre, se hamva még az építkezésnek:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb