Kikapcs

„Lesz olyan dal, amit az elsők között a világon a szegedi közönség hallhat” – exkluzív interjú David Bratton világhírű gospel énekessel, aki hamarosan nálunk fog koncertezni

Szinte hihetetlen, hogy rohan az idő, pontosan négy hét múlva itt a karácsony. Kezdődik az ünnepeket megelőző készülődés, sütés-főzés, nagybevásárlás, ajándékbeszerzés, egy rohanó, sokszor fárasztó időszak, ami megelőzi a csendes elmélyülést. Ebben a rohanásban viszont szüksége van az ember lelkének is, hogy egy kicsit megálljon, megpihenjen, s a karácsony igazi üzenetére és fontosságára figyeljen. A Virginia State University Gospel Chorale Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusa, az ünnepeknek ezt a varázslatos hangulatát hozza el számunkra december 8-án Szegedre, az Újszegedi Sportcsarnokba, ahol a Grammy díjra jelölt, Dove díjas szólista, David Bratton kíséretében nyújtanak nekünk igazi feltöltődést. A világhírű gospel énekest és dalszerzőt a decemberi koncertről kérdeztük, aki azt is elárulta, lesz olyan dal a repertoárban, amit az elsők között a világon a szegedi közönség hallhat.  

AZONNAL MAGÁVAL RAGADOTT AZ ÉLMÉNY

Ha hazánkban meghalljuk azt, hogy gospel zene, azt gondolhatnánk, hogy egy olyan zenei műfajról van szó, ami meglehetősen távol áll tőlünk. Aztán valahogy mindenkiben felrémlik az Apácashow, vagy a közismert Oh Happy Day dallama, és mindjárt kiderül, mégsem olyan távoli tőlünk a gospel stílus, sőt, egy nagyon is szerethető zenei műfajról van szó. David Bratton életét végigkísérte a gospel zene. Már kisgyermekként az élete részévé vált, hiszen szüleivel minden héten ellátogattak a templomba, ahol az énekest teljesen beszippantotta a zene varázslata. „Szinte azonnal magával ragadott a templomi élmény, ahogy a kórus csodás és érzelmes hangon énekelt. Azóta is Istennek szentelem életemet és minden egyes dal, vagy dalszöveg, amit megírtam mind az ő dicsőítéséért van” – mondta el.

EGYÜTT ÉNEKELT A KÓRUSSAL A PÁPÁNAK IS

A Grammy díjra jelölt, Dove díjas szólista, aki 10 héten át vezette a Billboard Gospel listáját december 8-án, a Virginia State University Gospel Chorale Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusával érkezik Szegedre, hogy bennünket is elvarázsoljon a gospel zene varázslatos élményével. Mint elmesélte, már nem ez az első fellépése a kórussal, egyszer már volt szerencséje velük dolgozni 2014-es európai turnéjuk során. „Együtt énekeltünk az akkori pápának a Vatikánban is többek között. Rendkívül tehetséges csapat, kiváló karmesterrel, nagyon pozitív szemléletmóddal” – idézte fel David Bratton.

IGAZI SHOWMŰSORT HOZNAK SZEGEDRE

S valóban a Virginia State University Gospel Chorale koncertezett már Whoopi Goldberggel, Diana Ross-szal, Cindy Lauperrel, és II. János Pál pápa tiszteletére is adtak koncertet karrierjük során, melyre méltán nagyon büszkék a kórus tagjai. A szegedi estjük során az élő zenekarban köszönthetjük a szaxofonos James Holdent is, aki megalapította a kórust 1971-ben.  Sőt, a kórus különlegessége, hogy karmesterük, Sir Perry Evans, koreográfus is, így igazi showműsort láthatnak a koncertre érkezők az újszegedi Városi Sportcsarnokban.

EGYÜTT, BOLDOGSÁGBAN MEGÉLNI A DALOKAT

„Aki majd eljön élőben megnézni a koncertünket, az pontosan látni és érezni fogja, hogy milyen varázslat rejlik ebben a műfajban. Számunkra nagyon fontos, hogy a közönség aktívan részt vegyen és velünk együtt örömben,  boldogságban megélje dalainkat, melyekben Jézust és a Mindenhatót dicsőítjük” – mondta el David Bratton. Mint elárulta, koncertjeik során igyekeznek majd bemutatni nézőiknek a klasszikus Gospel számokat ( mint például Amazing Grace), valamint a mai stílusú Gospel dalokat (Every Praise), ezenkívül természetesen karácsonyi dalokkal is készülnek (War is Over). „Magyar rajongóink külön kérésére az Ocean’s című szám szintén fel fog csendülni. Pár hete jött ki a legfrissebb dalom, az Eyes on you, úgyhogy a szegedi közönség ezt elsők közt hallgatja a világon” – tette hozzá a világhírű szólista.  

A TURNÉ SORÁN MINDENNAP EGY ÉLMÉNY LESZ

Hozzátette, nagyon jó élmény volt számára a Virginia State University Gospel Chorale kórussal együtt dolgozni, már jó sok közös próbán túl vannak és nagyon várják már, hogy Európában, így Szegeden is együtt dicsőíthessék Jézust. „Az idei turné során 25 koncertünk lesz, szinte mindennap folyamatosan. Biztos, hogy megterhelő lesz, és nagyon fárasztó, de velük együtt, a rengeteg pozitív energiának köszönhetően minden nap egy élmény lesz! – zárta gondolatait David Bratton, aki az alábbi videós üzenetben invitál minden szegedit a decemberi estre, ahol a világhírű szólista ígérete szerint csodálatos koncertélményben lesz részünk.

@szeged365

Hallgasd meg David Bratton világhírű gospel énekes üzenetét, aki hamarosan Szegeden fog koncertezni a Virginia State University Gospel Chorale-el, Amerika egyik legnépszerűbb gospelkórusával

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Ha szeretnéd Te is átélni ezt a varázslatos élményt, ünnepi köntösbe öltöztetni szívedet-lelkedet a gospel zene fantasztikus erejével és David Bratton varázslatos hangjával, a szeretet ünnepéhez közeledve, mutatjuk az est legfontosabb paramétereit:

Gospel karácsony 2023 – Virginia State Gospel Chorale

Szeged – Újszegedi Sportcsarnok

6726 Szeged, Temesvári krt. 33.

2023 december 8., péntek 19:00

A jegyek, korlátozott számban ITT várnak!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb