Sport

150 nap múlva Európa-bajnokság és Kontinentális Olimpiai Kvalifikációs Regatta Szegeden – aláírták a verseny szervezésére vonatkozó megállapodást

Lezajlott az első helyszíni egyeztetés a Nemzetközi (World Rowing) és a Magyar Evezős Szövetség (MESZ) között a 150 nap múlva kezdődő szegedi Európa-bajnokság és Kontinentális Olimpiai Kvalifikációs regatta kapcsán.

A MESZ honlapjának beszámolója szerint az előkészületek jegyében a Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központba látogatott Matt Evans esemény menedzser, John Hedger technikai delegátus és Steffen Rapp, a WR Productions képviselője, egyben televíziós közvetítésért felelős munkatársa.

38-40 ORSZÁGBÓL ÉRKEZIK MINTEGY 1200 RÉSZTVEVŐ A MATY-ÉRRE

Az esemény keretén belül Cseh Ottó, a MESZ elnöke aláírta a verseny szervezésére vonatkozó megállapodást. A jövő évi párizsi olimpiát megelőző egyik legnagyobb téttel bíró nemzetközi evezős versenyre várhatóan 38-40 országból mintegy 1200 résztvevő (sportoló, szakvezető, kísérő) érkezik a Maty-érre.

A Magyar Evezős Szövetség részéről Szántó Éva, a Szervező Bizottság Elnöke, Pignitzky Borbála, a Szervező Bizottság ügyvezetője és Herkules János, a Szervező Bizottság versenyigazgatója volt jelen. Az úgynevezett site visit keretén belül a Magyar Evezős Szövetség nevében Cseh Ottó, a MESZ elnöke aláírta a verseny szervezésére vonatkozó megállapodást is. Fotó: hunrowing.hu

MAGYARORSZÁG LEGUTÓBB 53 ÉVVEL EZELŐTT RENDEZETT FELNŐTT EVEZŐS EB-T

Az olaszországi Sabaudia visszalépése után az európai szövetség új pályázatot írt ki a kontinensviadal megrendezésére, ezt a MESZ februárban nyerte el. Magyarország legutóbb 53 évvel ezelőtt rendezett felnőtt evezős Eb-t, akkor a tatai Öreg-tó adott otthont a nők küzdelmének.

A 2024-es Eb-t április 25-28-án rendezik majd Szegeden.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI/hunrowing.hu

Fotó: hunrowing.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb