Szegedi ArcokVideo365

Kilenc éves kora óta arról álmodott, hogy kick-box világbajnok lesz, most 16 évvel később teljesült a vágya a szegedi Nagy Rita őrmesternek: így köszöntötték kollégái a bajnokot

Tizenhat éve, kilenc éves kora óta, amióta csak elkezdett kick-boxozni, a világbajnoki címről álmodott Nagy Rita őrmester, a szegedi Toborzó Iroda munkatársa. Azóta minden egyes nap ezért dolgozott, ezért küzdött. Hosszú, rögös utat tett meg az elmúlt évtizedben, de ahányszor kudarc érte, mindig megrázta magát, újra felállt és folytatta a küzdelmet, hitt abban, hogy álma egyszer valóra válhat. És tényleg, hosszú évek munkája végre beérett, s a hétvégén Rita a portugáliai Albufeirában megrendezett kick-box világbajnokságon felállhatott a dobogó legtetejére, ahol a nyakába akasztották az aranyat, Nagy Rita kick-box világbajnok lett! A szegedi Toborzó Irodán méltán büszke kollégái kedd reggel meg is ünnepelték Rita sikerét: volt torta, konfetti eső, hangos taps és gratuláló, meleg ölelések. A megható pillanatokban kameránkkal mi is ott voltunk és még Ritát is elcsíptük egy beszélgetésre.

VOLT TORTA ÉS KONFETTI ESŐ IS

Tapintható volt az izgalom kedd reggel a szegedi Toborzó Irodán. Mindenki az ablakon, az ajtón kikandikálva csak Nagy Rita fogadására várt, aki először jött dolgozni azóta, hogy Portugáliában kick-box világbajnok lett. Kollegái nagyon készültek az élsportoló fogadására: tortájára azt a fényképet nyomtatták, amikor a tatamin a bíró felemeli győztesként a kezét, mellette konfetti ágyúval felkészülve álltak katonatársai. Rita, habár sejtette, hogy valami készül, ilyen szívmelengető üdvözlésre nem számított, nagyon meghatotta őt munkatársai kedvessége.

„NAGYON JÓ ÉRZÉS A VILÁG TETEJÉN ÁLLNI”

Mint Rita elmondta, számára még mindig hihetetlen, hogy elnyerte a világbajnoki címet. „Nemhogy abban a pillanatban, még most így pár nap elteltével sem nagyon sikerült elhinni, hogy megvan. Nagyon jó érzés tényleg a világ tetején állni” – árulta el Rita. Mint elmesélte, hosszú, göröngyös út vezetett idáig, melyben akadtak hullámvölgyek is bőven: sok mérkőzést elveszített, köztük tétmérkőzéseket, világbajnoki döntőket, elődöntőket. „Igazából ezeket feldolgozni volt a legnehezebb, de mindig ott lebegett előttem, hogy nem adhatom fel, mert meg akarom csinálni és most sikerült is” – emlékezett vissza Rita.

MEGSZŰNT A NYOMÁS, MEGLETT A VILÁGBAJNOKI CÍM IS

Hozzátette, az előző években úgy érezte, hogy már annyira akarja a győzelmet, hogy ezzel nagy terhet rótt saját magára, s a komoly nyomás miatt nem sikerült minden a tervei szerint. Most azonban azzal az elhatározással utazott ki a világbajnokságra, hogy nincs veszteni valója, olyan dolog nem történhet, ami már nem történt meg korábban vele, így legjobb tudása szerint, de a meccset maximálisan kiélvezve bunyózott a tatamin, ami végre meg is hozta számára a régóta áhított világbajnoki címet.

BŐVEN AKAD MÉG CÉLJA RITÁNAK AZ ÉLSPORTBAN

Noha álma teljesült, Ritának még bőven akad célja az élsport terén. Tervei között szerepel még legalább egy Európa-bajnokság megnyerése, illetve két év múlva szeretné megvédeni a világbajnoki címét, miközben hosszútávon is a Honvédség kötelékében képzeli el a jövőjét.

Nézd meg videónkat, melyben még többet megtudhatsz arról, hogyan nyerte el Rita a világbajnoki címet és meglesheted, hogyan köszöntötték kollégái a fantasztikus eredményt követően:

Operatőr és fotók: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb