Smart SzegedVideo365

Dr. Tilesch Györggyel a SZEBIT-en készítettünk exkluzív interjút! Dubai, Kalifornia után Szegeden kérdezhettük a nemzetközileg elismert AI szakértőt!

Felfedeztük a mesterséges intelligencia világát Dr. Tilesch Györggyel, a nemzetközi hírű szakértővel! Fülöp Tímea, a Szeged365 riportere, exkluzív interjút készített vele a SZEBIT-en. Olvass tovább, hogy megtudj mindent!

Szeged ismét a technológiai innováció központjává vált, ahol Fülöp Tímea, a Szeged365 riportere, egy különleges vendéggel, Dr. Tilesch Györggyel találkozott. A PHI Institute for Augmented Intelligence alapító elnöke és a Neumann Társaság MI-nagykövete, aki Szilícium-völgy szívéből érkezett, megosztotta gondolatait a mesterséges intelligencia jövőjéről a SZEBIT-en, amit a szegedi PC TRADE SYSTEMS hozott életre Szegeden. Dr. Tilesch György nem csak egy elismert szakértő, hanem egy igazi világpolgár is. Több mint egy évtizede él Kaliforniában, és dolgozott már az amerikai, a dubai és az Európai Unió kormányainak, valamint a világ legnagyobb techcégeinek. Együttműködött a NASA innovációs vezetőjével is, és közös könyvük, a “BetweenBrains” világszerte elismert. Az interjú során Dr. Tilesch György bemutatta, hogyan formálja át a mesterséges intelligencia a világunkat. Kiemelte az AI etikus és társadalmilag felelős alkalmazásának fontosságát, és megosztotta a PHI Institute for Augmented Intelligence célkitűzéseit ezen a területen.

Egyébként a SZEBIT közönsége lenyűgözve hallgatta Dr. Tilesch György előadását. Az előadásra külön is hoztak székeket, de ez is kevésnek bizonyult, annyian gyűltek össze fiatalok és idősebbek is meghallgatni a kerekasztal-beszélgetést, amit Majó – Petri Zoltán, magyar közgazdász, a Szegedi Tudományegyetem Gazdaságtudományi Kar egyetemi docense vezetett. A hallgatóság kérdéseivel és érdeklődésével bizonyította, hogy Szeged nem csak a technológiai innovációk, hanem azok társadalmi hatásainak megértésének is fontos központja. A SZEBIT idén rekordokat döntött, és látható volt: nem csak a fiatalok látogatták nagyszámban, hanem a régió vállalkozásainak vezetői is. Nem véletlen: a világ legnagyobb Tech cégei mutatták meg az aktuális és a jövő technológiáit. A Pc Trade Systems szegedi cégre méltán lehetünk büszkék, hiszen a rendezvényen megmutatták mennyire fontos Szegednek az IT szegmens, mennyi kiváló partnerrel tudnak dolgozni már több, mint 20 éve. 

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb