Sport

A szegedi Monok Sára is indult a rövidpályás úszó Európa szenior bajnokságon Madeira-n

Monok Sára nevét többen ismerhetitek, hisz a Tengericsillagok úszóiskola alapítója több száz kisbabát szoktatott már vízhez. A háromcsaládos sportos anyuka èlete része az úszás és teljes odaadással versenyzik a mai napig a Hód Triatlon és  Öttusa Se senior csapatában. Kivételes alkalmak egyikét ragadták magukhoz avval, hogy Madeirára utaztak a múlt héten, de az óceán sokoldalúságára talán nem készültek fel. 

Sára elárulta  a Szeged365-nek, nyílt vízi úszásaira  eddig csak a Balatonon, a Dunán, vagy a Maty-éren került sor.  Így fogalmazott: “Hát, mondanom sem kell, hogy az óceán egy KICSIT más volt! Kb 200 méter után rájöttem, hogy itt az időt most el kell felejteni, végig kell menni és már annak is örülni kell! A hullámok néha konkrétan a levegőben dobáltak, nem láttam a bójákat tőlük, így valószínűleg többet is úsztam, de az biztos, hogy úgy éreztem, nem haladok semerre!  Nem tudtam hirtelen mennyit úszok és merre tartok. Egy óra alatt teljesítettem a távot, ami 10 perccel több, mint amit szerettem volna, de őszintén szólva tényleg örültem, hogy partot ért végül a lábam!” – árulta el nekünk Sára.

A váltóversenyben Sáráék a III. korcsoportban a 4×50 gyors és a 4×50 vegyes számban is elhozták a bronzérmet. Csapattársai Deák Anikó, László Móni és Wéber Vanda voltak, mindannyian mindent beleadtak és végül önfeledten ölelkeztek össze bronzéremmel a nyakukban. A csapat többi váltója mind aranyérmes lett, ezen kívül egyéni számokban is fantasztikus eredményeket, országos csúcsokat produkáltak.

Büszkék lehetünk még Bakony-Sallai Ágira, Bere Katára, Czabaday-Tóth Dorottyára, Galgóczi Krisztire, Gregus Brigire, Szabó Tamásra, Szabó Renire, Szél Fridára, Tóth Zsófira és Okos Ákosra is. Sára úgy fogalmazott, ha egy rövid értékelést kellene adnia, talán azt mondaná; 

“Nagyon jól éreztük magunkat ezen a csodás szigeten, sokat nevettünk, és rengeteget építkeztünk ebből. Most pedig a hosszú út viszontagságai után itthon folytatjuk az edzéseket, engem pedig várnak a kis Tengericsillagaim a medencében!” – árulta el a Szeged365 Family-nek Monok Sára bronzérmes szegedi büszkeségünk.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb