Mindenmás

Több szegedi lakásba is betört két makói férfi, tegnap csaknem 3 millió forint értékben loptak pénzt és ékszereket az egyik ingatlanból

Több lakásba hatolt be két makói férfi az elmúlt esztendőben Csongrád-Csanád vármegyében. A szegedi nyomozók végül véget vetettek a sorozatnak, a duót elfogták és őrizetbe vették – tudtuk meg a rendőrségtől pénteken.

Mint kiemelték, a megalapozott gyanú szerint a feltételezett elkövetők 2023. november 30-án betörtek egy szegedi lakásba, ahonnan csaknem 3 millió forint értékben loptak pénzt, illetve ékszereket. A nyomozók az elvégzett adatgyűjtés eredményeként azonosították a párost, majd néhány órán belül elfogták és előállították őket a Szegedi Rendőrkapitányságra.

KÉT MAKÓI FÉRFI VOLT A TETTES

Az is kiderült, hogy nem ez volt az első betörésük, 2022 áprilisában szintén egy szegedi lakásba jutottak be, akkor 200 ezer forinttal távoztak a helyszínről. Az azóta eltelt másfél évben többször törtek be különböző ingatlanokba, amikkel összesen több mint 40 millió forint értékű kárt okoztak a sértetteknek. A rendőrök a náluk tartott kutatás során pénzt és telefonokat foglaltak le. A detektívek őrizetbe vették a 47 és 38 éves makói férfit, és kezdeményezték letartóztatásukat. Lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt indult ellenük eljárás.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb