Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, jön a Mikulás és meggyújtjuk az első adventi gyertyát

Különleges hétvége veszi kezdetét ma Szegeden. Indul a Szegedi Karácsonyi Hetek, mely sok-sok programot és látnivalót kínál az ünnepekre hangolódva, de szombaton a Mikulás is megérkezik Szegedre, vasárnap pedig meggyújtjuk az első adventi gyertyát. Nem leszünk híján Mikulás buliknak sem ezen a hétvégén és még jótékonysági könyvvásár is lesz. Mutatjuk a hétvége kínálatát, itt a Szeged365 Kikapcs!

INDUL A SZEGEDI KARÁCSONYI HETEK

Ma újra teljes ünnepi pompájában fog ragyogni Szeged, ugyanis elindul a várva várt Szegedi Karácsonyi Hetek. 75 kézműves és vendéglátós gondoskodik arról, hogy mindenki a kedvére vásárolhasson, ehessen és ihasson az ünnepi forgatagban Szegeden. 16.30-kor lesz a megnyitó. Vándormuzsikus gólyalábas felvonulás lesz a Klauzál tér-Dugonics tér-Dóm tér útvonalon.

INDULNAK A FÉNYVILLAMOSOK

Ahogy minden évben, úgy idén is a Rádió 88-cal indulnak a Szegedi Karácsonyi Hetek. Egy szerencsés hallgató kapcsolhatja be pénteken a fényeket és ezzel együtt elindulnak a fényjárművek is Szegeden. Az SZKT viszont azt is közzétette, hogy egészen január 6-ig találkozhatunk majd a fényvillamosokkal Szegeden, és már a pontos menetrend is megvan.

JÓTÉKONYSÁGI AKCIÓ

December 3-án a Keresztpont Református Közösség egész napos programmal vár minden érdeklődőt. Az eseményen idén is megtartják a Szívkalács jótékonysági akciót, melynek bevételét a Szegedi Gyermekklinika Kardiológiai osztályának ajánlják fel.

JÓTÉKONYSÁGI KÖNYVVÁSÁR A SOMOGYI-KÖNYVTÁRBAN

Idén is jótékonysági könyvvásárral segít a szegedi Somogyi-könyvtár december 1 és 22. között. Immár kilencedik esztendeje, hogy adventi és karácsonyi kezdeményezéseként, használt könyveket kínálnak az olvasóknak. Az önkéntesen meghatározott adományokat – amelyeket a gyűjtőládába helyezhetnek el – pedig jótékony célra fordítják. A könyvtár tavaly a szegedi Makray Fogyatékkal Élő Gyermekek Nappali Intézményének gyűjtött, idén pedig a Csimota Kacaj Egyesület megsegítésére ajánlják fel a befolyt összeget.

SZOMBATON MEGÉRKEZIK A MIKULÁS SZEGEDRE

Ezer gyermeknek hoz teletömött csomagot a Mikulás holnap, Szegeden – közölte a Mátrix Közhasznú Alapítvány. Az Árpád téren ezer rászoruló gyermeket ajándékoznak meg Mikulás csomaggal. A tonnányi finomsággal érkező nagyszakállút és krampuszait a rendezvény előtt napokon át lázas készülődéssel tucatnyi önkéntes segítette. Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a szervezet bohócdoktor csapata szerte az országban idén a Mikulás ajándékok mellett ötezer játékcsomagot oszt ki nehéz sorsú, nélkülöző, jó tanuló, tehetséges gyermekeknek.

Hurrá! Itt a Mikulás! Kép: Szegedi Karácsonyi Hetek.

Ideje: 2023. december 02. (szombat), délelőtt 10 óra.
Helye: Szeged, Árpád tér (a Nagyáruház előtti terület)

EZEN A HÉTVÉGÉN IS VÁRNAK A SZEGEDI MOZIK

MÁR VETÍTIK A SEMMELWEIS CÍMŰ ÉLETRAJZI DRÁMÁT A CINEMA CITY-BEN

Semmelweis (Vecsei H Miklós). Ma legendaként emlékszünk rá: bátor és tántoríthatatlan, egyszerre tudásvággyal és igazságvággyal teli emberként. Akit nem véletlenül emlegetnek így: az anyák megmentője. A saját korában viszont egészen másképp látták. A többi magyar orvos, akivel együtt dolgozott a bécsi szülészeti klinikán, őrültnek hitte: hiszen nem érdekelték a császárváros örömei, csak a munkájának élt. Az osztrák orvosok elviselhetetlenül erőszakosnak tartották: kizárólag egy cél lebegett a szeme előtt, a rábízott anyák egészsége; és a szent ügy érdekében áthágott minden akadályt, megszegett minden szabályt. Főnöke, a klinika vezetője (Gálffi László) számára pedig ő volt az élő, kellemetlen lelkiismeret: mert ha Semmelweis doktor elmélete igaz, és a szülészorvosok terjesztik a kórt, amelybe annyi szülő nő belehalt, akkor ők mind gyilkosok… És dolgozott mellette egy szülésznő (Nagy Katica), aki meglátta benne azt, akit senki más: a szerelemre és megnyugvásra vágyó férfit.

A BELVÁROSI MOZIBAN MEGNÉZHETED A KÍVÁNSÁG CÍMŰ CSALÁDI FANTASYT

A Walt Disney Animation Studios fennállásának 100. évét ünnepli idén a KÍVÁNSÁG című vadonatúj animációs filmmel, amely felteszi a kérdést: Hogyan keletkezett a hullócsillag, ami oly sok Disney-figura kívánságát teljesítette? Rosas varázslatos királyságának lakója Asha, a mindig derűs és éles eszű lány, akinek nagyon fontos a közösség, amiben él. Mikor a szükség órájában az ég felé tekint és kíván egyet, óhajára válaszol egy kozmikus erő – egy határtalan energiával ellátott, eleven kis gömb formájában. Ketten együtt fenyegető ellenségekkel néznek szembe, hogy megmentsék Asha lakóhelyét és bebizonyítsák, hogy egy bátor szívű ember és a csillagok varázsa együttesen csodálatos dolgokra képes.

PARTIK A HÉTVÉGÉRE

Készülnek a klubok, nem maradunk éjszakai partik nélkül ezen a hétvégén sem. Mutatjuk a hétvégi repertoárt!

HUNGI

A Hungiban

  • pénteken Best Hits of 80 pari vár, retro diszkó slágerekkel,
  • szombaton Bad Santa in the house bulival készülnek.

Helyszín: Hungi, Stefánia 8., Szeged.

RETRO KLUB

Pénteken és szombaton újra lehet pörögni a Retro Klubban!

  • pénteken Csajok a csúcson partival várnak,
  • szombaton Bebaszombat a Retroban.

JATE KLUB

Ismét nyitva lesz a Jate Klub,

  • pénteken JATE Revolution: 100% D’n’B ✘ BRAINS ✘ Technoid Community,
  • szombaton Jótékonysági Mikulás Party-val várnak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb