Mindenmás

Napi pakk: két fokkal érkezik december első hétfője Szegeden, mától megváltozik a trolik menetrendje

Kimondottan télies időjárással támad december első hétfője Szegeden, a reggeli fagyot követően napközben 2 fok körül alakul az időjárás, de jó hír, hogy napközben hosszabb időszakokra is kisüthet a nap. 54 évvel ezelőtt, ezen a napon született a legfőképpen filmzenéiről ismert Jay-Z, mától megváltozik a trolibuszok menetrendje Szegeden. Többek között erről is mutatunk minden infót a Napi pakkban, na meg minden másról, jó reggelt!

MAI NÉVNAPOSOK

Boldog névnapot kívánunk minden Borbála, Barbara, Ada, Adina, Adna, Armilla, Babiána, Babita, Barbarella, Bóra, Bori, Boris, Boriska, Borka, Boróka, Ciklámen, Emerita, Hágár, Mór, Móric, Péter, Pető, Reginald és Varínia nevű olvasónak!

EZEN A NAPON TÖRTÉNT

  • 246 éve született Madame Recamier, akiről a “rekamié” ülőbútort elnevezték.
  • 74 éve megszületett Jeff Bridges amerikai színész (A nagy Lebowsky, Nyom nélkül).
  • 68 éve Detroitban meghalt Galamb József gépészmérnök, a Ford Motor Company főmérnöke, a T-Model megalkotója.
  • 67 éve született Varga Miklós énekes.
  • 54 éve látta meg a napvilágot Jay-Z zeneszerző, aki elsősorban filmzenéiről ismert (Birkanyírás, Halálosabb iramban).

KÉT FOKKAL ÉS NAPSÜTÉSSEL JÖN A HÉT ELSŐ NAPJA

Javarészt napsütéses időjárásunk lesz a hét első napján Szegeden, de melegünk nem lesz: napközben 2 fok körül alakul a hőmérséklet a Napfény városában, a reggel pedig kifejezetten hideg lesz.

Hétfőn kezdetben legfeljebb északkeleten alakulhat ki egy-egy gyenge hózápor, később nyugaton hószállingózás. Később az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk, Szegeden is, majd nyugat felől vastagabb felhők érkezhetnek a Dunántúl fölé. A Dunántúlon többfelé megélénkül, helyenként megerősödik a déli-délkeleti szél. Fagyos lesz a reggel, -5 és -10 fok közé hűl a levegő, de a fagyzugos, hóval borított helyeken akár ennél hidegebbet is mérhetünk. Kora délután -4 és +3 fok közötti értékeket mérhetünk.

MÁTÓL VÁLTOZIK A TROLIBUSZOK MENETRENDJE SZEGEDEN

Módosul a trolibusz járatok menetrendje Szegeden. A Szegedi Közlekedési Társaság közleménye szerint a módosult menetrendre december 4-től kell számítani, és egyes vonalakon január 5-ig lesz érvényben. A változásokat az alábbi cikkben részleteztük:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb