Szegedi Arcok

A kajak-kenu sportág legrangosabb elismerését, Arany Érdemérmet kapott Petrovics Kálmán, az MVM Szeged VE elnöke

A kajak-kenu sportág legrangosabb elismerését, Arany Érdemérmet kapott kedden délelőtt Petrovics Kálmán, az MVM Szeged VE elnöke – tette közzé a szuper hírt a Szegedi Vízisport Egyesület a közösségi oldalán. A díjat azok a sportolók, edzők, sportvezetők kaphatják meg, akik több évtizeden át tartó munkájukkal nagyban hozzájárultak a magyar kajak-kenu sport fejlődéséhez.

Mint megtudtuk, 2023-ben Petrovics Kálmán, a Sportfejlesztési Bizottság elnöke, valamint Apáthy Endre, fejlesztési alelnök vehette át ezt a kitüntetést, amelyet Dr. Baráth Etele, a Közgyűlés elnöke, illetve Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke adott át.

PETROVICS KÁLMÁN TÖBB MINT 50 ÉVE MEGKERÜLHETETLEN ALAKJA A SPORTÁGNAK

A Mátraházán tartott kongresszuson Baráth Etele, a közgyűlés elnöke, valamint Schmidt Gábor, az MKKSZ elnöke elsőként Petrovics Kálmánt jutalmazta a kitüntetéssel. Az MKKSZ elnökségi tagja, a sportfejlesztési bizottság elnöke több mint 50 éve megkerülhetetlen alakja a sportágnak. Kétszeres világbajnok kajakos, alapító tagja a Szegedi Olajbányásznak. A többször is átkeresztelt, napjainkban MVM Szegedi VE néven futó egyesületnek 1997-től klubigazgatója, néhány hete pedig már elnöke is.

APÁTHY ENDRÉT IS KITÜNTETTÉK

Szintén Arany Érdemérem elismerésben részesült Apáthy Endre, az MKKSZ fejlesztési alelnöke, aki 1993 óta lelkes támogatója a sportágnak, sportolóknak, és nevéhez fűződik a Hídépítő Kupa életre hívása is, amely már hosszú évek óta az egyik szezonnyitó verseny. Mindkét díjazott neve felkerült az MKKSZ Baráth Etele Székházban található márványtáblára is, amelyen immár 37 kitüntetett szerepel.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb